Новини
Інфраструктура

Будівництво дач на Хмельниччині скоротилося на понад чверть

У Хмельницькій області торік добудовані та прийняті в експлуатацію будинки, що мають 3968 квартир. Загалом здано в експлуатацію 282,7 тисячі квадратних метрів житла, що на 17,3% менше, ніж позаторік.

Зменшення обсягів будівництво, звісно, пов’язане зі збройною агресією. Тим паче, що останніми роками будівельники краю стабільно нарощували кількість метрів житла, в які заселялися краяни.

Не зважаючи на війну, найактивніше будувалися в Хмельницькому районі – майже три чверті від усього обсягу. В районі прийнято в експлуатацію 208 тисяч квадратних метрів загальної площі житлових будівель або 73,6% від загальнообласного показника.

Міста Поділля розбудовувалися швидше, ніж сільська місцевість. Всього у міській місцевості зведено 250,3 тисячі квадратів, що становить 88,6% від загального обсягу, в сільській – 32,4 тисячі (11,4%).

Крім того, минулоріч прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки (нового будівництва) загальною площею 21,4 тисячі квадратних метрів, що на 27,3% менше в порівнянні з 2021-м, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: Пайовики у Хмельницькому вимагають продовжити будівництво, в яке вклали кошти

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook