Новини
Офіційно

На Хмельниччині дозволили перевірку документів у цивільних осіб

Накази про введення в дію рішення ради оборони Хмельницької області та про запровадження перевірки документів в осіб на території Хмельницької області ввели в дію наприкінці лютого. Документи підтверджують право уповноважених осіб проводити перевірку документів в осіб, які перебувають на території Хмельниччини.

Хто саме входить у коло уповноважених осіб, у документі не зазначено. Раніше у Хмельницькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки оприлюднили витяг з наказу комендатури Хмельницької ОВА, в якому йшлося про те, що мають право перевіряти документи цивільних осіб “уповноважені особи Хмельницького обласного, об’єднаного міського, районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та їх підпорядкованих відділів“.

В роз’ясненні до цього документу на сторінці Хмельницького обласного ТЦК та СП йдеться:

Військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області мають право перевіряти документи цивільних осіб!

Перелік умов, за яких можуть вимагати документи для перевірки, співпадає з переліком, визначеним статтею 32 Закону України “Про Національну поліцію”.

Перелік доповнено ще одним пунктом. В ньому йдеться про те, що документи можуть перевірити, якщо особа порушила заборони, введених на території, де запроваджено правовий режим воєнного стану.

Накази підписали начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій та начальник Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook