Новини
Інфраструктура

У хмельницькій новобудові, що постраждала під час ракетного обстрілу, встановлюють нові вікна

У багатоповерхівці, що вже не вперше страждає під час ракетних ударів по Хмельницькому, замість вибитих вибуховою хвилею вікон встановлюють нові, пластикові. Роблять це коштом благодійників.

За словами мешканців, деякі вікна навіть не було можливості затягнути плівкою, оскільки рами повністю вивалило всередину помешкання. Дехто після обстрілу знайшов у кімнатах уламки ракети.

Зокрема, в одній із квартир, з мешканкою якої поспілкувалися журналісти Суспільне Хмельницький, міняти доведеться три вікна. Обійшлося би це родині у 43 тисячі гривень. Два вибитих вікна встановлять своїм коштом благодійники.

Мешканці цієї новобудови кажуть: спочатку до них приходили слідчі та поліція, потім – комісія від міської ради, яка фіксувала пошкодження у квартирі. Далі власники писали заяви на допомогу на адресу благодійної організації.

Протягом трьох днів у цьому будинку планують встановити 70 вікон у 27 квартирах. В першу чергу, робитимуть це у квартирах, де є маленькі діти та літні люди.

За словами директора Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василя Новачка, загалом внаслідок останніх ракетних ударів по Хмельницькому в місті пошкоджено близько тисячі вікон. 350 дерев’яних вже засклили.

Дерев’яні вікна, які вибило у під’їздах, встановлюватимуть коштом міського бюджету та мешканців будинків. Яким чином відбувається співфінансування ремонту у будинках, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів, Василь Новачок розповів мешканцям мікрорайону Дубове під час зустрічі з населенням.

Наразі у бюджеті на це закладено два мільйони гривень. Проте за потреби кошти додаватимуть, зазначив Василь Новачок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook