Новини
Культура

Виставка плакатів Нікіти Тітова експонується у хмельницькому музеї (ФОТО)

До річниці повномасштабного вторгнення росії у Хмельницькому обласному художньому музеї експонується виставка відомого у мережі своїми промовистими плакатами українського митця Нікіта Тітова.

Виставка «ЩОДЕННЯ» концептуально відображає арткалендар художника Тітова, який він веде в мережі щоденно, реагуючи на реальність новими й новими роботами. Митець від початку війни не стоїть осторонь гостроти суспільних перетворень й втілює свої емоції у творах. 

Останні дев’ять років вкрай важко і насправді дуже дивно залишатися осторонь подій, які відбуваються в Україні і навколо неї. Кожна притомна людина має підтримувати свою країну та своє військо, – впевнений митець.

Кожен з нас вже понад рік спостерігає твір митця в міському просторі – бігборди і сітілайти «4.5.0.», три цифри, які із загрозою війни стали зрозумілі кожному (на сленгу українських військових він означає «все спокійно» – ред.). Тож, Нікіта Тітов своїми творами увійшов до нашої свідомості до повномасштабного вторгнення і через спільні рефлексії перебуває в ній і сьогодні. Художник твердо переконаний, що мистецтво – повноправний учасник інформаційної війни, і тому промовляє з відвертістю справжнього громадянина кожним своїм плакатом.

Загалом в експозиції виставки представлено двадцять художніх ілюстрацій й тридцять три плакати на соціально-політичну тематику. Також, відвідувачі експозиції можуть ознайомитися з іншими графічними проєктами художника та його живописним досвідом, які розташовані у медіаформаті.

Варто зазначити, що після відкриття виставки 24 лютого, відвідин нашого міста, спілкування з поціновувачами творчості автора, а також трагічних подій, пов’язаних з загибеллю двох рятувальників ДСНС України – митець, за його словами, втілив пережиті емоції і враження у двох нових плакатах: «Нікіта Тітов у ХОХМ» й «Хмельницький у скорботі».

«Хмельницький – чудове місто, яке я з задоволенням відвідав. Для мене це було ще одним відкриттям людей, добрих, справжніх і близьких за духом та ще одним каменем у фундаменті впевненості, що тут живуть найкращі люди, які не тільки можуть чинити опір будь-якому ворогові, а й створювати та берегти все те, що робить країну унікальною!» – зазначив Нікіта Тітов у звітному пості.

Подвиг наших незламних героїв, присвяти постраждалим містам, тонкі акценти загального болю українського сьогодення і не тільки можна відчути відвідавши виставку «Щодення».

Важко сьогодні знайти українця, який би в публічних просторах або в соцмережах не бачив чи власно не репостив плакати «русский корабль…», «Волонтери», «Воля», «ППО». Це крихітна частина творчості одного з провідних українських майстрів плакату, яким є Нікіта. Його твори з професійним лаконізмом стилю плаката висловлюють все те, що сповнює кожну українську душу. Завдяки його плідній роботі організовуються благодійні акції та потужні волонтерські збори задля допомоги нашим захисникам і захисницям із ЗСУ, – зазначає кураторка виставки Ольга Нікітіна

На згадку про виставку охочі зробити  донат на потреби родин загиблих Героїв можуть придбати благодійну листівку з творами митця. Персональну виставку плакатів Нікіти Тітова «Щодення» можна переглянути у Хмельницькому обласному художньому музеї протягом місяця.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook