Новини
Інфраструктура

Локомотивне депо у Шепетівці відзначило півторастолітній ювілей (ФОТО)

Заснованому ще у XIX столітті, локомотивному депо у Шепетівці цього року виповнилося 150 років. З нагоди півторастолітнього ювілею кращих працівників депо відзначили почесними грамотами.

Локомотивне депо у Шепетівці було засноване у 1873 році. Його історія – це історія професіоналізму колективу, сумлінного виконання посадових обов’язків та десятиліть славної історії підприємства.

Розташоване на однойменній станції – Шепетівка – локомотивне депо є одним з 9 основних локомотивних депо Південно-Західної залізниці. На підприємстві виконують ремонти тепловозів різних серій, електропотягів, дизельних потягів тощо. Також тут ремонтують тепловози, які мають “приписку” в інших депо. Зокрема, локомотивне депо «Дарниця» (через відсутність слюсарів з ремонту рухомого складу) відправляє локомотиви на ремонт у Шепетівку.

Урочистості з нагоди 150-річчя заснування локомотивного депо відбулися днями у Шепетівці. Почесні грамоти, підписані міським головою Віталієм Бузилем, вручила кращим працівникам депо заступниця очільника громади Галина Безкоровайна, повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

До слова, у застосунку «Дія» стартувало опитування щодо перейменування «Південно-Західної залізниці». Запропоновані варіанти: Київська, Столична, Центральна, Північна. Необхідність зміни пов’язана з тим, що назва української залізниці свого часу була обрана зважаючи на її розташування відносно Москви, а не Києва.

Тож якщо ви підключені до “Дії”, можете проголосувати за нову назву, яка більше підходить головній українській залізниці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook