Новини
Суспільство

«Боєприпаси, якими цілить росія по мирних жителях, відрізняються цинічністю», – рятувальник з Хмельниччини

Старшина служби цивільного захисту, водій-сапер Групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, Олег Солярик – рятувальник із багаторічним досвідом роботи у Службі порятунку. Вже кілька років як обрав для себе фах сапера.

Чи були піротехніки без роботи до 24 лютого? Аж ніяк! Щоденно, планово вони виявляли та знищували боєприпаси часів Другої світової… А тепер у постійних відрядженнях на деокупованих від ворога українських землях.

Олег працював в Ірпені після поразки ворога, першим ступав до Ізюма, розміновував Чернігівщину. І, здавалося б, вибухонебезпечні предмети, якими цілила росія по мирних жителях, житлових кварталах, критичній інфраструктурі – однакові, але це не так, розповідають у ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Наявність таких боєприпасів відрізняється цинічністю. Якщо з Київщини ворогів гнали швидко, то в Ізюмі вони «просиділи» пів року і під час відступу цинічно, нахабно, навмисно заміновували усе, до чого може торкнутися людська рука чи ступити нога…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook