Новини
Інфраструктура

Мешканцям деяких громад Хмельниччини радять раціонально споживати електроенергію

Як і обіцяли напередодні, у “Хмельницькобленерго” тимчасово повернулися до інформування населення про ситуацію з енергопостачанням області. Лімітів на суботу, 11 березня, не було доведено, проте мешканцям деяких громад радять електроенергію споживати економно.

За інформацією “Хмельницькобленерго”, після нещодавнього масованого обстрілу України (загалом енергосистема пережила вже 15 ракетних та 18 дронових атак) енергосистема країни все ще не відновлена. Тому ймовірність того, що на Хмельниччині протягом доби подекуди можуть бути доведені обмеження, наразі існує.

Також ситуацію прокоментували у НЕК “Укренерго”:

Ми не знаємо, чи будуть, і в якому масштабі, нові ракетні атаки. Вони можуть дуже сильно переформатувати ситуацію в енергосистемі. Буфер безпеки – він не аж такий великий, щоб ми могли видихнути і розслабитись. Енергосистема вже не в гострій фазі хвороби, але ще і не здорова. Вона все ще слабка, і їй потрібна терапія у вигляді ремонтів.

Про необхідність економно споживати електроенергію мешканців Хмельниччини попереджали напередодні. І на сьогодні це попередження залишається в силі.

Споживачам північних громад Хмельницької області важливо раціонально споживати електричну енергію в періоди пікового навантаження (зранку, ввечері), аби не спричиняти додаткові навантаження на електромережі, – наголосили у “Хмельницькобленерго”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook