Новини
Суспільство

У зоокуточку в парку Хмельницького після зимової сплячки прокинувся ведмідь

Бурий ведмідь на кличку Балу, котрий мешкає у зоокуточку в хмельницькому парку ім. М. Чекмана четвертий рік, прокинувся після зимової сплячки. Всього у парковому зоокуточку мешкає близько двох десятків видів різноманітних тварин та птахів, які незмінно привертають увагу відвідувачів. А їх останнім часом поменшало.

Як розповів інженер комунального підприємства “Парки та Сквери” Тарас Панасюк журналістам Суспільне Хмельницький, ведмідь Балу впадає у сплячку останні два роки восени, спить всю зиму, як це роблять його родичі, що живуть на волі, а навесні прокидається.

Минулого року ведмідь заснув у листопаді, а прокидатися почав цьогоріч в середині лютого. І лише останні два тижні почав вести активне життя.

Після того, як клишоногий прокидається, працівники зоокуточка починають його посилено підгодовувати, адже кілька місяців тварина нічого не їла. “Меню” Балу – це м’ясні бульйони, каші, фрукти, овочі, які доповнюють вітамінами, мінералам та мікроелементами.

Крім ведмедя, у зоокуточку проживає два десятки інших мешканців, серед яких крук, яструб, соколи, сови, кролики, нутрії, овечки, кози, свині в’єтнамські, поросята, кури декоративні, індик, фазани, шиншили, морські свинки, черепахи, лелека, лисиці”.

Щодо відвідувачів парку, то їх, за словами Тараса Панасюка, в цьому році поменшало:

У 2022 році це було пов’язано із масовими переїздами людей, вони мігрували на захід. В парку, і взагалі по місту було більше людей, і відповідно відвідувачів в зоокутку було більше.

Крім того, взимку та на початку весни у парку завжди менше людей, ніж влітку, оскільки погода не сприяє, навіть за умови, що ця зима була набагато тепліша, ніж попередні.

До того ж на початку березня у парку ім. М. Чекмана почали ремонтувати пішохідну доріжку, що веде до зоокуточка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook