Новини
Інфраструктура

Автобус для вакцинації у громадах отримала Хмельниччина

Автобус, який зробить доступнішим процес вакцинації для мешканців віддалених громад області, Хмельниччина, як і інші регіони, отримала від представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні. Посередником в передачі транспорту виступило Міністерство охорони здоров’я України.

Про поповнення автопарку повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб, оскільки автобус для вакцинації у громадах перейшов на баланс саме цієї установи.

Відтак, мешканцям віддалених громад Хмельницької області, а також внутрішньо переміщеним особам, які оселилися на території краю, вже не потрібно буде думати про те, як дістатися великих міст, аби зробити щеплення. І не лише від COVID-19, а й від інших хвороб, при яких показана вакцинація. Особливо важливо це для людей похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання, повідомили у Центрі контролю та профілактики хвороб.

До слова, щодо статистики захворювання на COVID-19, то, за тиждень (від 3 до 9 березня 2023 року) у Хмельницькій області захворіли 1293 людини (1026 минулого тижня). До закладів охорони здоровя шпиталізували 159 осіб (на 8 більше), одужали 972 особи (на 274 більше). Ускладнення, спричинені COVID-19, призвели до смерті 6 людей, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, крім випадків сезонних хвороб, на Хмельниччині також зафіксували захворювання на кір та скарлатину.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook