Новини
Інфраструктура

Півтора десятка кленів своїм коштом можуть висадити хмельничани у центрі міста

Бажанню хмельничан посадити дерева у центрі міста у владі пішли назустріч. Проте – з умовами. Саджанці мають бути певної породи та відповідати визначеним комунальниками характеристикам. До того ж придбати їх хмельничани мають власним коштом. І обійдуться такі саджанці недешево.

На вулиці Героїв Маріуполя (колишня Гагаріна) хмельничанам пропонують висадити 15 гостролистих кленів «Крімсон Сентрі». За словами виконувача обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури Василя Кабальського, таку акцію ініціювали на прохання містян, які щороку звертаються з проханням дозволити посадити дерево саме у центрі міста.

Один саджанець обійдеться щонайменше у три тисячі гривень – саме такою є їх початкова вартість у розплідниках. Вимоги до саджанців такі:

Як прокоментував журналістам каналу Перший Подільський директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок, такою акцією планують “вбити двох зайців”: зекономити бюджетний ресурс та дати людям можливість долучитися до озеленення пішохідної зони в центрі міста.

Реалізувати своє бажання посадити дерево хмельничани можуть до 1 травня. Подати заявку або отримати додаткову інформацію можна у відділі благоустрою управління комунальної інфраструктури за телефоном: 65-64-62.

Наразі на місці майбутньої алеї комунальники готують місце для посадки дерев. Вони ж допомагатимуть хмельничанам висаджувати саджанці, а потім опікуватимуться деревами. Що буде, якщо не знайдеться достатньо охочих – у комунальників не уточнили.

Нагадаємо, минулого року у Хмельницькому оголосили торги на придбання 100 саджанців клена Фрімана Армстронг. Заявлена вартість робіт була 411 705,12 гривні, проте торги не відбулися. Висаджувати клени планували на місці раніше вирізаних аварійних у середмісті обласного центру та в інших мікрорайонах. Тобто тоді про якусь окрему алею з кленів не йшлося. Цього ж разу і запланована кількість дерев менша, і локація одна, і висадити планують саме кленову алею.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook