Новини
Суспільство

Вибір телевізора: кілька важливих моментів

Сьогодні українці як ніколи раніше постійно слідкують за новинами, одночасно з тривогою та надією. Хтось віддає перевагу швидкому перегляду телеграм-каналів на смартфоні, а іншим все ж зручніше традиційно дивитися новини по телевізору. До того ж перегляд телепрограм, впевнені голоси дикторів та експертів у студії на багатьох діють заспокійливо, дають відчуття зв’язку з великою спільнотою співгромадян. Напевно, ці причини не в останню чергу впливають на рішення купити телевізор в наш непростий час.

Бережіть свої очі

Перш за все, телевізор обирають за розміром. Попри захоплення великими екранами, слід зазначити, що занадто габаритний телевізор негативно впливає на зір. Річ у тім, що на великому екрані око не захоплює все зображення цілком, а тому погляд постійно переміщується від однієї частини дисплея до іншої. Через це очі швидко втомлюються і псується зір.

Існують медичні рекомендації щодо оптимальної відстані від глядача до екрана, яких мало хто дотримується. Наприклад, для 17-дюймового екрана (а це не телевізор, а лише крупний ноутбук!) оптимальною відстанню вважається приблизно один метр. А для телевізора діагоналлю 70–80 дюймів рекомендована відстань складатиме 5–6 метрів.

Звичайно, не кожен може забезпечити такі умови для перегляду. І все ж є ще одна причина не нехтувати рекомендаціями. Якщо дисплей має роздільну здатність HD, що притаманно недорогим моделям, то при малій відстані до екрана картинка буде неякісною, будуть помітні окремі пікселі. Звичайно, при високій роздільній здатності, наприклад, 4К, ця проблема не матиме значення.

Наскільки розумний вам потрібен телевізор?

Зараз фактично всі телевізори можна поділити на дві групи — «розумні» та звичайні. Оскільки функція Smart TV має попит у споживачів, левова частина сучасних моделей сьогодні мають доступ до інтернету та вбудовану операційну систему. Смарт ТВ перетворює телевізор на розважальний центр, адже ви зможете записувати телепрограми, дивитися відео зі стримінгових платформ, спілкуватися через месенджери, грати в ігри.

Люди, в яких є комп’ютер, навряд чи будуть вражені цими можливостями, і багатьма функціями навіть не стануть користуватися. Тут вже рішення за покупцем — чи варто платити більше, щоб придбати «розумний» телевізор. Компромісним рішенням може стати вибір моделі без Смарт ТВ, але з Wi-Fi модулем. У такому випадку користувач зможе бездротовою мережею відтворювати на великому екрані контент з диска комп’ютера або ноутбука, а це дійсно дуже зручно.

Як звучить ваш телевізор?

І остання складова вибору, на якій варто зупинитися, — це аудіо. На зазначений фактор часто не звертають уваги і нерідко мають рацію. Якщо ви збираєтеся підключити до телевізора домашній кінотеатр або якісні навушники, то дійсно можна не перейматися тим, якими динаміками споряджена дана модель. Але ж, якщо ніяких додаткових аудіопристроїв у вас немає, а тим часом ви хочете насолодитися переглядом фільмів, то варто звернути увагу на те, щоб телевізор мав достатньо потужні динаміки та, бажано, сабвуфер — окремий динамік для низьких частот. Тільки тоді пристрій зможе розкрити повною мірою всі звукові ефекти кінокартини.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook