Новини
Інфраструктура

Майдан Незалежності у Хмельницькому знову вкрився тріщинами

Після ремонту у 2021 році Майдан Незалежності у Хмельницькому знову пронизаний тріщинами. Реконструювали тоді площу за кошти міського бюджету. Чиновники виправдовувалися: мовляв, обрали найдешевший метод ремонту – струменевий. Але випробувань колясками, велосипедами та пішоходами той не витримав.

“Та нам нормально”, – саме так виправдовувався у відповідь на обурення хмельничан не надто якісним ремонтом головної площі міста у 2021 році заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. Мовляв, хотіли заощадити кошти місцевого бюджету, тому обрали найдешевший метод. Однак менш як за два роки, площа знову вкрита досить глибокими тріщинами. Хмельничани кажуть: ні про естетику, ні про зручність не йдеться.

Хмельничани журналістам каналу Перший Подільський коментують: комусь не подобаються тріщини, комусь тріщини не заважають, а заважає вода, що накопичується на майдані після дощу.

У 2021 році місцева влада виділила майже 5 мільйонів гривень, аби полатати ями на вулицях Хмельницького. Тоді запевняли: попри незручність, переваги повітряно-струменевого методу є безперечними. Однак хмельничани їх не помітили. Натомість висувають свої версії, чому площа знову має такий вигляд.

Після ремонту звісно, жахливий стан у нього. Тому що діти катаються тут на скейтах. велосипедах. Якби в дітей були якісь майданчики спеціалізовані для цього, так би, напевно, не потрощили майдан.

Два роки тому посадовці запевняли: повністю змінювати покриття на площі недоцільно. Зазначали: критики та естети – з інших мікрорайонів міста і бувають на майдані не так часто, аби обурюватися.

Відремонтувати цю площу суцільним покриттям асфальтобетону можна, але тоді мешканці, які зараз пишуть, що “некрасіво воно з космосу виглядає”, кричали би про те, що “як можна? У мене в приватному секторі яма, а вони на майдані он взяли і все асфальтом заклали”, – коментував тоді Василь Новачок.

До слова, економія коштів на “ремонті” майдану, на яку посилається посадовець, аж ніяк не вплинула на стан доріг, тротуарів та дворів у Хмельницькому, на що хронічно скаржаться хмельничани. Але це – окрема тема.

Тепер же чиновники й самі зрозуміли, що якісної реконструкції майдан таки потребує. Цього разу посадовці більш обережні у своїх висловах та небагатослівні.

Я думаю, що площу ми будемо ремонтувати вже після перемоги. Є проєкт реконструкції і, власне, Хмельницький матиме дуже гарну площу, але спочатку потрібно виграти війну, – обтічно прокоментував Василь Новачок.

До реконструкції у 2021 році майдан Незалежності у Хмельницькому не знав ремонту понад десяток років. Тож незрозуміло, скільки доведеться чекати цього разу.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook