Новини
Суспільство

Хмельничанка може очолити Міністерство освіти та науки України

Хмельничанку Інну Ящук, яка нині обіймає посаду Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України, українське ЗМІ назвало однієї з кандидаток на посаду міністра освіти України через відставку Сергія Шкарлета. Заяву про звільнення міністра освіти вже встигли обговорити та висміяти у соцмережах.

Інформацію про те, що Сергій Шкарлет йде із займаної посади, днями поширило видання «Українська правда» з посиланням на власні джерела.

В очікуванні заяви міністра, у ЗМІ повідомили імена ймовірних кандидатів на цю посаду:

  • Оксен Лісовий – доброволець однієї з бригад Десантно-штурмових військ ЗСУ, до цього – директор Національного центру “Мала академія наук України”
  • Інна Ящук – Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України, (була призначена 14 лютого 2023 року. До цього, з 20 січня 2023 року, тимчасово виконувала ці ж обов’язки, замінивши на цій посаді Юрія Лубковича, який загинув в авіакатастрофі у Броварах.
  • Ще одне ім’я, яке озвучило видання на сайті (але не в телеграм-каналі) – Юлія Гришина – депутатка від “Слуги народу”, докторка юридичних наук, професорку, експертка з питань освіти та науки.

Заяву про звільнення від Сергія Шкарлета очікували у п’ятницю, 17 березня, увечері. Проте так і не дочекалися. Масована повітряна атака безпілотників трохи відволікла увагу українців, зокрема, й мешканців Хмельниччини.

Наслідки атаки “шахідів” влада Хмельницького та області прокоментувала.

Разом з тим, за кадровими перестановками в міністерстві освіти продовжували спостерігати, зокрема, на Хмельниччині, адже власні інтереси теж замішані.

На вечір суботи, 18 березня, заяву міністр освіти таки написав.

Проте й тут не обійшлося без ексцесів.

Станом на вечір суботи, 19 березня, найімовірнішим кандидатом на посаду міністра називають Оксена Лісового (частково – спираючись на засідання фракції “Слуги Народу”). Навіть одна з кандидаток написала про це.

Разом з тим, до офіційного призначення всі потенційні кандидатури залишаються рівнозначними.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook