Новини
Новини від читача

Паркування у Хмельницькому нагадує комп’ютерну гру Tetris (ФОТО)

Цікаво ввечері спостерігати з вікна за дорослими людьми, що винайшли собі забаву: знайди вільне місце та запхай у нього автівку. Особливо захоплює це видовище, коли впали сутінки. Все втаємничене. Мерехтять ліхтарі. Повзають машини-мурахи. Блимають фари.

Зверху ж усе видко – хочеться допомогти: голосно заволати «майна»-«віра». Хоча, здається, це трохи з іншої гри: складання будиночків.

А машини, між тим, все приповзають та прибувають. Під вікнами прибудинкового магазину прилаштувалися. Узбіччя вулиці Мельникова зайняли. Під знаком «Зупинка заборонена» – свята справа – припаркувалися. Час займати тротуари. Як без цього?

Причому звечора «Тетріс» на пішохідній частині якось ще складався, але, ймовірно, вночі його хтось доповнив та завершив гру: білий бус «запер» чорну автівку, що вмостилася на позначці велосипедної доріжки, – «гейм овер».

Кому не лишилося місця під знаком заборони чи на тротуарі, їдуть «на болота». А може, це серйозні люди, яким не цікава ця забава. Бо ж лише за 50 метрів можна, не порушуючи жодних ПДР, спокійно «переночувати» машині. Не дуже чисто? Так. Але без зайвого клопоту.

Маємо зробити висновок-мораль? Пошукати вихід із ситуації? Це нереально. Автовласники розповідатимуть, що забудовники та влада повинні забезпечувати їм паркомісця. Але місто не розраховане на таку кількість  чотириколісних приватних засобів пересування.

Влада нагадає, що в цивілізованих європейських країнах – скажімо, Нідерландах чи Данії – люди давно вже пересіли на двоколісні засоби. В нас же автівка – це, часто так буває, символ престижу: без неї – аж ніяк. Нехай пішки-велосипедом-громадським транспортом пересуваються «непрестижні люди».

Отже, паркувальний колапс триватиме. Тому, як наразі кажуть, купуємо попкорн, підтягаємо крісла до вікон і тішимося грою дорослих у «Тетріс».

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook