Новини
Культура

Весняна виставка двох художниць відкрилася у Хмельницькому (ФОТО)

«Весна життя, весна надії» – виставка з такою назвою відкрилась вчора, 21 березня, у приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва.

Експозицію виставки складають живописні полотна створені двома знаними хмельницькими художницями, викладачками, мамою та дочкою – Надією Храмовою та Анною Трачук. За ліком це вже третій спільний вернісаж двох мисткинь і, що цікаво, два з них відбулися саме в приміщенні юнацької книгозбірні.

Експозиція виставки складається з 47 творів, більшість з яких були створені минулого року. Найбільше мистецька плеяда поціновує втілювати в олії природу українських Карпат, живописні краєвиди рідного Поділля та полегкі, насичені гармонійними кольоровими сполученнями квіткові натюрморти.

Про натхнення й відчуття справжньої весни в цих творах розповіла на відкритті директорка бібліотеки Вікторія Задорожна:

Це унікальний творчий тандем двох особистостей сучасного українського мистецтва. Дивлячись на ці картини ти поринаєш у світ переможної весни, закохуєшся по-новому у рідну природу й розумієш, що мистецтво ладне перемогти все, – зазначила пані Вікторія.

Черпати натхнення у мінливих станах природи, надихатися її неповторною красою й передати ці стани полотну – завдання з яким вправно справляються обидві художниці.

Коли я працюю над натюрмортами, то доводиться писати етюди, на основі яких створюється повноцінна робота. Коли відтворюєш природу навіть у легких етюдах, то працювати потрібно швидко, бо вона пані мінлива. Так і коли пишеш квітковий натюрморт, адже це досить капризний матеріал. Але це дійсно моє життя, яка приносить неабияке задоволення кожною миттю! – зазначає пані Храмова.

Не поступається у майстерності й насичує академізм новими сенсами й колористичними відкриттями Анна Трачук. Так, кожен елемент в її живописі є віддзеркаленням сприйняття навколишнього, що трансформується у неповторне звучання кольору й настрою окремої роботи.

Що може мене надихнути на новий твір? Це точно може бути шелест дерев, порухи окремих листочків, п’янкий запах квітів. Коли ти пронизуєшся цими відчуттями, то одразу хочеться перенести ці враження, так і створюються полотна – виключно з втілення природи у тобі! – коментує пані Анна.

Тож, якщо ви прагнете скоріше «завіруситися» настроєм весняного звучання – ви неодмінна маєте відвідати експозицію виставки «Весна життя, весна надії», що подарує вас відчуття цвітіння в душі!

Читайте також: У Хмельницькому презентували вуличну фотовиставку «Світлосхід»

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook