Новини
Суспільство

Військові кухарі на Хмельниччині навчали італійців варити борщ

Військові кухарі та італійські волонтери в одній з громад Хмельниччини готували український борщ. Національну страву варили на польовій кухні. Використовували особливий рецепт, який привезли з передової. Серед закордонних волонтерів українська кухня дедалі популярнішою.

Готували український борщ у Чемеровецькій тергромаді. Рецептом страви з передової ділилися військові кухарі. Кажуть, приготування улюбленої страви є важливою складовою моральної підтримки воїнів.

Вважається, що кожен кухар має свій унікальний рецепт, який додає борщу неповторного смаку. Але всі рецепти містять такі ключові інгредієнти, як буряк, картопля, морква, цибуля та капуста. І кожен військовий кухар намагається дотримуватися усіх правил приготування національної страви.

Було два кухарі військових. Особисто вони були вже 8 разів на ротації. Там, на передовій, готували для наших хлопців. А тепер мали можливість приготувати разом з нами цей борщ, – розповідає директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Майя Онищук.

До приготування української страви приєдналися волонтери з Італії, які мають українське походження. За рік війни вони допомагали медичними препаратами на передову. Кажуть, за кордоном важко знайти усі інгредієнти для справжнього українського червоного борщу.

Нагадаємо, готують борщ онлайн на Хмельниччині вже близько пів року. Ідея зародилася та реалізовується за сприяння Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.

Детальніше про те, як готували український борщ з італійцями, у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook