Новини
Суспільство

“Вірю, що повернуся в Херсон без росіян”, – пасажирка евакуаційного потягу у Хмельницькому

Скоро чотири місяці, як на вокзалі у Хмельницькому з дня у день зустрічають евакуаційні потяги з Херсону – міста, що не припиняють жорстоко обстрілювати російські окупанти. Більше сотні поїздів привезли за цей час на Хмельниччину тисячі людей, які знайшли у нашому краї тимчасовий прихисток. Люди, які вимушено залишили свої домівки, щиро вірять, що дуже скоро повернуться додому – у Херсон, де не буде й сліду росіян.

Різні люди – старші та молодші, різні обличчя – втомлені та усміхнені – такими їх бачать ті, хто першими підходять до евакуаційного потягу та простягають руку допомоги. Рятувальники Хмельниччини та волонтери Товариства Червоного Хреста України з дня в день працюють на вокзалі, аби українці, які шукають прихистку, мали на кого спертися, роблячи перший крок на новій для себе території.

Вчора, 22 березня, на перон Хмельницького вокзалу прибув черговий евакуаційний потяг з Херсону. Як завжди, переселенців зустріли, допомогли перенести речі, надали необхідну психологічну допомогу, пригостили гарячим чаєм, вислухали їхні історії.

Знаєте, а я вірю! Вірю в те, що вже зовсім скоро нашу землю покинуть росіяни і я знову повернуся у рідний Херсон, – так сказала одна з пасажирок потягу тим, хто зустрів її на вокзалі у Хмельницькому.

Починаючи з 26 листопада 2022 року Хмельниччина стала тимчасовим місцем для людей, які виїжджають з Херсону.

Щодня росіяни завдають ударів по місту, щодня нові руйнування, смерть та каліцтва. Але Херсон незламний, як і наші воїни Збройних сил України! наголошують у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook