Новини
Кримінал

Кам’янчанину, який кинув гранату у натовп, апеляційний суд затвердив покарання

До 12 років ув’язнення засуджено зловмисника, який у Кам’янці-Подільському влітку 2021 року кинув гранату на терасу з людьми. Таке ж покарання йому визначив суд першої інстанції, проте чоловік не погодився з ним і подав апеляцію. Проте Хмельницький апеляційний суд відхилив усі доводи захисту та залишив без змін рішення колег.

Обставини справи нагадали у поліції Хмельницької області. 15 липня 2021 року в м. Кам’янці-Подільському на вулиці Розвадовського 62-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, кинув гранату у групу людей, які сиділи на літній терасі місцевого кафе.

Від вибуху внаслідок детонації гранати тоді постраждало шестеро людей. П’ятеро дорослих отримали тілесні ушкодження легкого ступеня важкості, а у 4-річої дівчинки діагностували важке поранення грудної клітини.

У процесі розслідування відкритого за даним фактом кримінального провадження поліцейські з’ясували, що зловмисник раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Суд першої інстанції, у якому розглядалося кримінальне провадження, визнав винним чоловіка у закінченому замаху на умисне вбивство декількох осіб, малолітньої дитини, вчиненому небезпечним для життя багатьох людей способом, з хуліганських мотивів, та у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів. Його було засуджено до 12 років позбавлення волі.

Захист чоловіка оскаржив це рішення в апеляції, проте Хмельницький апеляційний суд залишив рішення колег із суду першої інстанції без змін.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook