Новини
Духовність

Хресна хода відбулася в Кам’янці-Подільському (ФОТО)

Екуменічна Хресна дорога вулицями Старого міста традиційно напередодні Вербної неділі за західним обрядом відбулась у Кам’янці-Подільському. У ній взяли участь віряни та пастирі різних християнських конфесій, які спільно молилися за мир в Україні.

Під час молитви ординарій Кам’янець‑Подільської дієцезії Римсько-католицької церкви єпископ Леон Дубравський, який очолив Хресну ходу, зауважив, що нас усіх запрошено нести свій хрест з Ісусом, а “війна, яка точиться на Сході сьогодні — це особливе страждання для кожного українця та нашої Батьківщини загалом”, – пише CREDO.

На завершення Хресної дороги поблизу римо-католицького храму святого Миколая віряни поцілували хрест і отримали благословення від владики Леона.

Також в неділю, 2 квітня, о 17:00 Хресна хода, організована Українською Греко-Католицькою церквою парафії «Різдва Пресвятої Богородиці», відбудеться у Волочиську. Молитимуться за мир, воїнів-захисників та перемогу України. Очолюватиме ходу правлячий Архієрей Кам’янець-Подільської єпархії Владика Іван Кулик.

За повідомленням Волочиської міської ради, маршрут ходи розпочнеться від Греко-Католицької церкви біля міського стадіону і далі по вулиці С. Петлюри до пам’ятнику Героям Небесної сотні. В зворотному напрямку до церкви по вулиці Незалежності біля школи №1 та по вулиці Лисенка. В цей час буде частково перекрито автомобільний рух по цих вулицях.


Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook