Новини
Суспільство

Керівництво Хмельницької ОВА закликало краян знизити градус щодо реакції на побиття військового

Звернення першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна щодо інциденту в одній з церков міста Хмельницького.

Шановні краяни, сьогодні багато видань і соцмереж сколихнула новина про сутичку, яка сталася в одній з церков міста Хмельницького. Правоохоронці розслідують даний інцидент і вже незабаром нададуть правову оцінку діям обох сторін.

Зі свого боку, хотів би нагадати, що ми живемо в європейській цивілізованій країні, де панує верховенство права. Ми – не московити, і не будемо уподібнюватись їхнім шляхам вирішення конфліктних ситуацій. Як і личить цивілізованим людям, ми будемо будь-які конфлікти розв’язувати у правовий і законний спосіб. Так, дійсно, війна оголила нерви кожного з нас і зробила непримиренними до багатьох подій та явищ, але, все ж таки, закликаю знизити градус напруги та надати можливість відповідним службам розв’язати конфлікт, який виник, у правовий спосіб.

Обласна адміністрація і надалі продовжуватиме тримати контроль в цій ситуації. Сподіваюсь на вашу мудрість, на вашу свідомість. Бажаю всім добра. Все буде Україна. Слава Україні! – сказав чиновник.

Також на побиття військового відреагував міський голова Олександр Симчишин. Він переконаний, що до кримінальної відповідальності мають бути притягнуті ті, хто бив військового. Також він ініціює рішення обласної та районної рад щодо припинення користування усіма земельними ділянками на території Хмельницької громади.

Нагадаємо, сьогодні вірусне відео, на якому зафіксовано факт побиття військовослужбовця в церкві УПЦ мп у Хмельницькому, викликало хвилю обговорень в інтернеті. За цим фактом в ГУНП відкрили кримінальне провадження.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook