Новини
Суспільство

Мінібібліотеку для поранених облаштували у хмельницькому шпиталі (ФОТО)

Невеличка бібліотека з сучасною українською та зарубіжною літературою в українському перекладі з’явилася у відділенні фізичної терапії та реабілітації державної установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ в Хмельницькій області».

Процес лікування та реабілітації поранених складний і довготривалий, – розповідає завідувачка відділення Алла Ярмош. – Пацієнти проводять у нашому лікувальному закладі по кілька тижнів. Більшість з них – не місцеві, тому відвідувачі, які могли б їх розважити та відволікти від похмурих думок, приходять не так часто. Тому весь наш персонал щиро зрадів ініціативі МВС «Книги – Героям».

У рамках ініціативи керівництво медзакладу вирішило обладнати у лікарні зручний та затишний куточок для читання, а працівники обласного управління поліції та інших структурних підрозділів МВС допомогли наповнити його якісними та цікавити українськими книгами для читачів з різним колом інтересів.

У мінібібліотеці можна знайти найвідомішу українську класику, твори сучасних і навіть місцевих хмельницьких авторів, а також світові бестселери в українському перекладі.

Майор поліції Катерина Шкуратова розповідає, що передала до реабілітаційного центру книги зі своєї домашньої бібліотечки. Вона особисто полюбляє читати детективи, тож вважає, що такий жанр зацікавить і її колег-правоохоронців, які перебувають у лікарні на реабілітації.

За інформацією поліції Хмельницької області

Читайте також: Українські книги передали з Хмельниччини для бібліотеки в Іспанії

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook