Новини
Культура

Після річної перерви хмельницький аматорський театр повертається на сцену

У приміщенні Хмельницького монотеатру «Кут» народний аматорський театр «Дзеркало» знову презентує глядачам один зі своїх найуспішніших проєктів.

«Історії з коробки» – музично-пластична вистава без тексту, створена у 2016 році шляхом брейнстормінгу, тобто спільними ідеями учасників колективу «Дзеркало» та його режисером Дмитром Гусаковим.  Драматургія постанови «народжувалась» буквально на сцені під час репетицій, адже ідея постановки полягала саме в реалізації універсальної мови розуміння, щоб вистава була сприйнята, як українським, так і закордонним глядачем.

Ця постановка орієнтована на широкого глядача і сюжет її зрозумілий кожному, адже вона насамперед про наше життя, його головні цінності. Тож, після більш ніж річної перерви наш театр “Дзеркало” відновлює свою діяльність саме з вистави про наше щодення, – зазначає режисер Дмитро Гусаков.

Після прем’єри 27 вересня 2016 року у Хмельницькому на рідній сцені Будинку культури, цю виставку побачили глядачі Луцька, Кам’янця-Подільського, Кременчука, Києва та Львова. Згодом «Історії з коробки» представляли українське театральне мистецтво на артфестивалях у Литві, Латвії та Бельгії.

За понад сім років ця вистава знайшла не один десяток поціновувачів як сюжетної лінії, так і емоційного наповнення історії.

Схвальні відгуки під час карантинних обмежень, коли відвідування театрів було під забороною й подивитися виставу можна було лише онлайн, «Історії з коробки» отримали від професійної спільноти, а саме асоціації «Український незалежний театр» такий відгук:

 «Уся трупа виконує роль однієї особи, кожен показує постійне повторення єдиної ситуації. Без слів, лише емоції. Це вистава – переживання вирішальних подій протягом усього життя, які супроводжуються вибуховими емоціями. Від народження й до смерті… Навіть, коли здається, що ми різні, насправді життя людських істот неймовірно подібні.

Цього разу театрали оригінально підійшли й до питання квитків на виставу. Так, для того, щоб знову (або вперше) побачити «Історії з коробки», не знадобляться ні гроші, ні квитки. Місце у залі можна «купити» за подарунок  театру – будь-який предмет еквівалентом від 100 грн і до безконечності. «Дзеркальці» наголошують, головне, щоб цей предмет міг вміститися в театральну коробку.

Тож, якщо хочете повернути відчуття затамованості духу перед театральними кулісами, побачити звичні сцени з нашого життя в обрамленні вишуканої театральної майстерності й просто ще раз насолодитися від споглядання «простих речей» – 29 квітня о 18.00 на вас чекають «коробки» у монотеатрі «КУТ»!

Нагадаємо, монотеатр “Кут” у Хмельницькому планують ліквідувати як комунальне підприємство. Його приєднають до Будинку культури, але приміщення залишать для представлення малих мистецьких форм.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook