Новини
Суспільство

Дві святкові фотозони з’явилися у середмісті Хмельницького

Прикрашати центральну вулицю до Великодня почали ще наприкінці березня. З початку квітня у Хмельницькому запрацював Великодній ярмарок, який минулого року через війну був скасований. Днями неподалік кінотеатру Шевченка поставили дві нові святкові фотозони.

Одну із них розробили учні та педагоги вищого професійного училища № 25. Вже традиційну для хмельничан гойдалку цьогоріч оздобили синьо-жовтими квітами та крашанками. На її виготовлення пішло п’ять днів і близько 5 тисяч гривень.

Вирізали пелюстки, яким надавали об’ємну форму шляхом нагрівання автомобільним феном, формували з них квіти за допомогою гарячого пістолета та кріпили їх на каркас, розповідає майстерка виробничого навчання Любов Шаля.

Друга інсталяція складається із двох частин. З одного боку великий банер із написом “Дякуємо ЗСУ за Великдень”, з іншого – з кількох тисяч дерев’яних крашанок у патріотичних кольорах виклали прапор і писанку.

Найкращий святковий об’єкт вирішили присвятити саме збройним силам і подякувати їм за те, що ми маємо можливість відзначати це свято, розповідає заступниця начальника управління культури та туризму міськради Світлана Шевченко.

Хмельничани здебільшого на такі локації реагують позитивно. Кажуть, що в умовах війни вони підіймають настрій.

Детальніше в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook