Новини
Кримінал

Правоохоронців з Шепетівщини підозрюють у побитті та мордуванні затриманого

Спочатку в лікарні, а потім у поліцейському відділку шестеро поліцейських збиткувалися з чоловіка, якого затримали нетверезим за кермом. За групове катування та перевищення службових повноважень правоохоронцям загрожує до 5 та до 8 років ув’язнення з подальшою забороною обіймати певні посади протягом трьох років.

Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, події відбувалися ще минулого року, проте підозру правоохоронцям повідомили лише тепер. Виїхавши на місце ДТП, правоохоронці затримали водія, який мав ознаки алкогольного сп’яніння. Травмованого чоловіка доставили у лікарню, аби надати медичну допомогу та перевірити рівень алкоголю в крові.

У медичному закладі чоловік поводився агресивно, тож його закували у кайданки. На думку правоохоронців, затриманий поводився неналежно, тож правоохоронці застосували до нього фізичну силу. Медпрацівники обурилися побаченим, тож для подальшої “виховної роботи” чоловіка доставили у райвідділок поліції.

Там мордування, до якого долучалися інші правоохоронці, тривало ще декілька годин. Загалом у побитті затриманого взяли участь шестеро поліцейських.

Врятувала чоловіка його дружина, яка майже вчасно приїхала у відділок. Після “виховної роботи”, проведеної правоохоронцями, у чоловіка зафіксували травми суглобів, численні синці та садна. Крім того, полійцеські понівечили йому обличчя.

Весь цей час поліцейські, які збиткувалися із затриманого, продовжували працювати. Лише тепер, наприкінці квітня 2023 року, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook