Новини
Кримінал

Кам’янчанку Кохановську, затриману за хуліганство біля Лаври, суд відправив під домашній арешт

Скандально відома прихожанка УПЦ з Хмельниччини Вікторія Кохановська, яка разом з іншими активними прибічниками московської церкви псувала днями майно Києво-Печерської Лаври, вчора постала перед судом разом з трьома іншими затриманими. В УПЦ стверджують, що під стінами Лаври Кохановську правоохоронці спочатку викрали, а потім “насильно вивезли”.

Нагадаємо, днями у столиці біля Києво-Печерської Лаври група прихильників московської церкви намагалася прорватися на територію культової споруди. Їм таки вдалося це зробити після того, як вони пошкодили ролети, попередньо опечатані Міністерством культури України. Серед найактивніших, хто опинився “у перших рядах”, була і Вікторія Кохановська. Після того, як майно Лаври було зіпсоване, чотирьох прихожан – двох жінок та двох чоловіків – затримала поліція.

У соцмережах повідомляли, що в момент затримання Вікторії Кохановській стало зле, вона впала на землю і поліцейським довелося тягнути її за руки та за ноги в машину. Цей момент потрапив на відео.

Також вчора у соцмережах поширили відео з акцією підтримки Вікторії Кохановської прихожанами Лаври, ймовірно, біля приміщення суду, у Києві.

Кохановську прийшли підтримати прихожани Лаври. Люди стоять з іконами та співають пісні, = прокоментували відео.

Як повідомили у пресслужбі Української Православної Церкви, “правозахисниці Вікторії Кохановській та іншим захисникам Лаври суд застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю. Окрім того прокурора зобов‘язали провести перевірку з приводу обставин затримання Вікторії. Про це повідомив адвокат Лаври Микита Чекман, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook