Новини
Кримінал

Понад 110 тисяч гривень шахраї виманили в мешканців Хмельниччини

Попри часті попередження правоохоронців щодо існування найрізноманітніших шахрайських схем, довірливе населення Хмельницької області продовжує потрапляти на “гачок” зловмисників. Так, за добу жителі Кам’янець-Подільського району втратили близько 115 тисяч гривень.

До мешканця Нової Ушиці зателефонував незнайомець, представившись працівником мобільного оператора. Під приводом нібито переведення телефону на нову резервну вежу та лінію зв’язку, зловмисник запитав у потерпілого СМС-код, який прийшов на його телефон. Чоловік назвав код, після чого з його банківського рахунку зникли 103 004 гривень.

Ще одне шахрайство скоєне за схемою “ваш родич у біді”. До 94-річного дідуся зателефонували псевдопрацівники поліції та повідомили, що його син когось побив. Для нібито вирішення проблеми пенсіонер перерахував через відділення пошти 10 тисяч гривень на рахунок шахраїв.

18-річна дівчина, намагаючись продати сукню онлайн, перейшла за посиланням, надісланим їй ймовірною покупчинею нібито для підтвердження отримання коштів. В результаті у дівчини з рахунку зникли 3 360 гривень.

Ще одна кам’янчанка втратила 8 345 гривень, передплативши покупку по оголошенню в месенджері наперед. Товар їй так і не надійшов.

Також інцидент стався на одній з АЗС. Зловмисник заправив автівку до повного бака та поїхав, не розрахувавшись, чим завдав шкоди на суму 330 гривень. Наразі вживаються заходи щодо встановлення особи зловмисника.

За інформацією поліції, за кожним з фактів шахрайських дій відкрито кримінальне провадження та триває встановлення обставин подій.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook