Новини
Інфраструктура

Велопішохідну доріжку за понад 4 мільйони прокладають у Хмельницькому

Будівельні роботи з прокладання нової велопішохідної доріжки розпочали хмельницькі комунальники у мікрорайоні Озерна. Про них розповіли у Хмельницькій міській раді, щоправда, вартість нового інфраструктурного об’єкта уточнити забули.

Як повідомили у міській раді, велопішохідну доріжку улаштовують на вулиці Степана Бандери – на ділянці між вулицями Озерна та Панаса Мирного. Ймовірно, це саме та вело- та пішохідна доріжка, на яку на початку року було оголошено тендер очікуваною вартістю 4 мільйони 782 тисячі 515 гривень 60 копійок. В процесі торгів вартість знизилася до 4 мільйонів 66 тисяч 661 гривні 83 копійок. Переможцем торгів стало Товариство з обмеженою відповідальністю “Архітектоніка”.

Прокладання цієї доріжки у владі анонсували ще чотири роки тому. Її необхідність саме тут пояснювали тим, що “на вулиці Бандери, від вулиці Панаса Мирного, де розвертаються тролейбуси, до вулиці Озерної немає ні пішохідної доріжки, ні велосипедної”.

Часто виникають аварії, бо люди ідуть по проїжджій частині. Таким чином, приєднаємо Озерну до загального веломаршруту міста, – пояснив у 2019-му заступник міського голови Василь Новачок.

За інформацією Хмельницької міської ради ширина нової велопішохідної доріжки – 3 метри, довжина – 1 кілометр 106 метрів 50 сантиметрів. Вимощена вона буде тротуарною плиткою.

Для зручності пішоходів у місцях перетину пішохідних шляхів з проїжджою частиною, а також поблизу пішохідних переходів передбачили влаштування пандусів з пониженнями бордюрного каменю до нульового рівня та встановленням попереджувальних тактильних елементів, – додали у міській раді.

Нагадаємо, у центрі Хмельницького на вулиці Соборній вчора почали висаджувати 25 молодих каштанів вартістю майже 200 тисяч гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook