Новини
Події

Новий реабілітаційний простір для дітей відкрили у Хмельницькому

В приміщенні міського Молодіжного центру відбулось офіційне відкриття реабілітаційно-просвітницького простору “СпівДія заради Дітей”, в межах однойменного всеукраїнського проєкту.

Хмельницька філія Всеукраїнського проекту “СпівДія заради Дітей” за словами місцевих менторів діє з липня 2022 року саме на базі КП “Молодіжний центр”. Фонд “СпівДія” здійснює свою діяльність за підтримки ЮНІСЕФ та Міністерства молоді та спорту України з березня 2022 року.

Ментори організації вже добре знайомі частині хмельничан, адже допомагають зняти соціальну напругу, яка особливо загострилася після початку повномасштабного вторгнення.

В першу чергу «СпівДія» – це новий, затишний простір, в якому дитина отримує психоемоційну підтримку через програму неформальної освіти: творчі заняття, рухливу та пізнавальну діяльність, взаємодію з іншими дітьми та дорослими.

Як зазначила директорка національної платформи “СпівДія”  Ольга Сиротюк, наразі до проєкту залучено 120 професійних менторів, зокрема, у сфері освіти.

СпівДія — волонтерська P2P-платформа, що обʼєднує зусилля волонтерів, бізнесу та держави для допомоги тим, хто цього потребує. Фонд працює на базі регіональної мережі партнерських Хабів — молодіжних рад і громадських організацій — у 21 області України та безкоштовно надає екосистему послуг, що охоплюють гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну підтримку, карʼєрні консультації, системну допомогу шелтерам, підтримку малому бізнесу та проєкту “СпівДія заради Дітей, – зазначила директорка.

З липня місяця у Хмельницькому проводяться заняття  в групах 5-7, 8-10 та 11-12 років, по трьох основних завданнях:

  • Психологічна підтримка;
  • неформальна освіта;
  • взаємодія з дітьми та дорослими.

З дітьми проводять курси психоемоційної підтримки, відкриті заняття або заходи й навіть заняття з мінної безпеки. До алгоритму кожного заняття входять: відкриття, активна фаза, творчість, пізнавальне STEM-заняття й рефлексія.

До кожної дитини ми шукаємо свій, унікальний ключик, який прочинить її душу і допоможе нам відшукати методи подолання гнітючих станів. Кожне заняття несе величезну енергетику від діток, які сьогодні переживають страшні часи війни. Хто, як не ми, дорослі, маємо забезпечити їх безпеку і в моральному і в фізичному сенсах, – зазначила менторка проєкту Оксана Березська.

За місяці роботи проєкт охопив не тільки простір молодіжного центру, але й створив потужну мережу співпраці з бібліотеками, музеями і підприємцями міста, які допомагають по сьогодні менторам у реалізації ідей, за що партнери отримали на відкритті подяку за підтримку.

Своїми враженнями від діяльності організації поділились також батьки діток, які відвідують заходи проєкту.

Ми приїхали сюди з Маріуполя. І, як ви розумієте, моя дитина довгий час не могла оговтатись від пережитого. Саме тут вона знайшла розраду, не без допомоги менторів, які стали для неї подругами. Я починаю вірити, що всі пережиті травми поступово підуть, коли дивлюсь, з яким задоволенням моя дитина біжить на заняття! – підкреслила мама Наталія.

За час існування реабілітаційно-просвітницького простору “СпівДія заради Дітей” психоемоційну підтримку отримали 3 078 діток.

Долучитися до заходів організації можна за адресою: м. Хмельницький, вулиця Кам’янецька, 63.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook