Новини
Події

200 мішків сміття зібрали волонтери на схилах Бакоти

На туристичних локаціях сміття – одна з найнепотрібніших речей, які псують враження від найшикарніших краєвидів. Тож поки одні смітять, інші, небайдужі, прибирають. Мега-толоку на Кам’янеччині, у селі Гораївка, оголосили 10 днів тому. І у вихідні волонтери взялися ліквідовувати стихійні сміттєзвалища, влаштовані недолугими “туристами” на мальовничій Бакоті. Результат – 200 мішків сміття, які зібрали та вивезли туди, де йому місце.

Про екоакцію, заплановану на 22-23 квітня, у соцмережах писали так:

Ми об’єднали спільно зусилля і організовуємо спільну екоакцію “Мегатолоку на Бакоті”! Минулого разу на чолі з засновницею екоруху “Прибери в горах” Інною Мазур та декількома десятками волонтерів ми прибрали 4 тони сміття на берегах Дністра. А цього разу плануємо прибрати деякі засмічені місця на горі – в селі Гораївка. Поки Інна Мазур служить в ЗСУ її справа живе і квітне, екоактивістів ніщо не спинить!

Нагадаємо, у селі Гораївка є “Дім мандрівника, садиба на Бакоті“. Цю туристично-відпочинкову локацію її власник Сергій Толстіхін спільно з дружиною та однодумцями постійно вдосконалює, аби популяризувати відпочинок на Кам’янеччині.

Чотири десятки волонтерів екоруху “Прибери в горах” (який буває екстремальний, небезпечний, але від того не менш потрібний) у вихідні добре попрацювали. На схилах Бакоти та узбережжі Дністра вони зібрали три повні причепи сміття, що вмістилося у понад 200 мішків, повідомляє Суспільне Хмельницький.

На знак подяки за насправді нелегку працю ековолонтерам влаштували екскурсію Бакотою.

Такі толоки на туристичних локаціях планують проводити доти, доки свідомість людей не зміниться і вони почнуть більш відповідально ставитися до наслідків свого відпочинку, де б він не був. Тож власник зеленої садиби Сергій Толстіхін сподівається, що з часом приводи зібратися на Бакоті будуть більш приємні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook