Новини
Кримінал

Понад 100 тисяч гривень виманили шахраї за добу у мешканців Хмельниччини

Попри неодноразові нагадування, попередження та роз’яснення, мешканці Хмельниччини продовжують “ловитися на гачок” нечистих на руку осіб та втрачають кошти. Лише за минулу добу троє мешканок області стали жертвами шахраїв, втративши сукупно понад 112 тисяч гривень.

Схему із “непритягненням до відповідальності за кримінальне правопорушення” провернув аферист щодо 51-річної мешканки Дунаївців. Представившись правоохоронцем, невідома особа змусила жінку перерахувати 40 тисяч гривень за те, аби звільнити її сина від покарання за нібито нанесення тілесних ушкоджень.

У 51-річної хмельничанки шахраї виманили 46 230 гривень. В цьому випадку працювали за схемою “дзвінок з банку” та пообіцяли “покращити захист картки”.

Спроба скористатися вебресурсом “Є-допомога” закінчилася для 37-річної хмельничанки тим, що вона позбулася 26 257 гривень після того, як перейшла за фішинговим посиланням та ввела реквізити банківської картки.

За фактами заяв потерпілих правоохоронці проводять перевірки та намагаються встановити особи шахраїв. А подолян вкотре попереджають: аферисти можуть представити будь-ким, тому всю інформацію, яку вам повідомляють, особливо щодо проблем з рідними, потрібно перевіряти. І не забувати про те, що банківські службовці ніколи не телефонують з пропозиціями щось покращити у ваших платіжних документах. А інформацію щодо виплат шукайте лише на офіційних джерелах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook