Новини
Здоров’я

Народний депутат Олексій Жмеренецький сприяє покращенню матеріально-технічної бази Шепетівської багатопрофільної лікарні

Сучасний ліфт для транспортування пацієнтів та медперсоналу, мамограф, відеоендоскопічна система з гастроскопом та колоноскопом, інше необхідне медичне обладнання впродовж останніх трьох років отримала Шепетівська багатопрофільна лікарня завдяки зусиллям народного депутата від «Слуги Народу» Олексія Жмеренецького.

Проблема відсутності ліфта існувала ще з початку роботи лікарні. Раніше медичний персонал змушений був переносити важких хворих сходами між поверхами. Завдяки безпосередній участі та сприянню народного депутата навесні 2021 року лікарня отримала понад 2 мільйони гривень, і нарешті розпочалося будівництво цього об’єкта. На початку 2022 року пацієнти та медичний персонал успішно почали користуватися сучасним та комфортним ліфтом.

«Велика частина пацієнтів, які поступають на лікування у відділення цього корпусу, – це важкі, часто нетранспортабельні хворі, яких наші медичні працівники були змушені переносити вручну на ношах між поверхами. Нині мрія пацієнтів, їхніх рідних та і всього медичного персоналу нарешті здійснена. Ми роками писали звернення до багатьох різних інстанцій, і лише Олексій Жмеренецький нас підтримав у цій справі, як і в реалізації багатьох інших проєктів. Це і придбання мамографа, відеоендоскопічної системи з гастроскопом та колоноскопом, а також іншого медичного обладнання. Для лікарні – це дуже важливо», – зазначила головна лікарка Валентина Савчук.

Попри складні воєнні часи Олексій Жмеренецький на початку цього року також організував передачу закладу медичного обладнання завдяки міжнародним благодійним організаціям та партнерам.

«Сьогодні важливо підтримувати соціальну інфраструктуру нашого регіону: школи, лікарні, садочки та будинки для літніх людей. Це ключовий напрям, що потребує значної підтримки як у Шепетівці, так і по всій країні», – зазначив Олексій Жмеренецький.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook