Новини
Інфраструктура

Технічний тротуар викопали з-під сміття у Хмельницькому (ФОТО)

Про цікаву знахідку, яку викопали з-під шару багаторічного бруду, що накопичився під зеленими зонами у середмісті, розповів директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок. Скільки ще таких, похованих під багаторічними шарами боліт, несподіванок є у місті, можна лише здогадуватися.

Очільник департаменту “присоромив” попередників, які прибирали бруд з дороги не так, як треба, а так щоб завжди “була свіжа робота”. Та розповів про те, як працюють комунальники у місті зараз та які цікаві знахідки відкопують з-під майже метрового шару заскладованого у попередні роки:

Раніше прибирання вулиць було досить простим завданням, бери лопату і викидуй бруд на газон, все просто, але потім з кожним дощем воно знову змивалось на дорогу, але то таке свіжа робота. З 2016 року ми цю практику “робити роботу” припинили, все сміття вивозиться на полігон сміттєвих відходів, а зараз почали вивозити заскладоване в попередні роки). Торік понизили газони на Чорновола, зараз вулиця Святослава Хороброго, місцями насип сягав 80 см, А під насипом знайшли технічний тротуар )

Та показав, як це виглядає:

Хмельничани відреагували:

Я все думала, на дідька лисого траву таку гарну забирають!?))))

Ми вже й забули що там був тротуар

Культурний шар, так і до Трипільської культури можна дійти

То супер. Вірю, що нарешті дійдете до міжнародної цивілізованої практики, коли газони та зелені зони знаходяться значно нижче рівня дорожних та пішохідних покриттів, адже це запобігає надмірному пилу та бруду.

Той випадок, коли хотів щось розумне сказати, а вийшло як завжди. Газон значно нижче дорожнього покриття, то і борт нижче має бути, а борт для того і ставлять, щоб дорогу відділити від газону. А тротуари останні роки і так роблять вище газонів

Аж з’явилась надія, що взимку всі дороги не будуть в болоті. Ще б машини на газонах перестали паркувати і розносити болото, то б взагалі був кайф)

О, придумав зраду. Знімають родючу українську землю, щоб відправляти ешелонами в Німеччину!!!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook