Новини
Інфраструктура

Тротуар за 100 тисяч гривень збудували у Хмельницькому

Новий тротуар з’явився у Хмельницькому у мікрорайоні Південно-Західний. Про нього просили мешканці розташованих поруч будинків. З бюджету громади на будівництво витратили близько 100 тисяч гривень. Поруч з новим тротуаром комунальники продовжують роботи вже на проїжджій частині.

Нову тротуарну доріжку збудували на вулиці Тернопільській. Близько 10 років ця ділянка (як і багато ще подібних в обласному центрі) була проїжджою, а пішоходи змушені були рухатися між автомобілів.

Тепер нарешті мешканці будинків, розташованих поруч, задоволені. Принаймні, тим, що діти можуть безпечно ходити вулицею. А ще тим, що не треба пробиратися через калюжі та болото після дощів. Особливо, якщо зважити, що дорога, частина якої тепер відійшла під тротуар, досить вузька.

Найбільш небезпечно тут було ходити взимку, йдеться у сюжеті МТРК Місто. Тож місцеві мешканці вирішили звернутися до міської влади. Скільки часу довелося просити хмельничанам про новий тротуар, у сюжеті не уточнюється, хоча, судячи з коментарів, відреагували на прохання досить швидко.

Зібрали понад 300 підписів жителів, які тут проживають, і відправили лист у міську раду. Багато часу не пройшло. Ми буди здивовані, коли приїхала техніка, привезли все, що потрібно, і почали робити “красу”. Тобто це ще раз доводить, що всі разом ми можемо робити гарні добрі речі, ~ прокоментував голова ОСББ на вулиці Тернопільській, 12а Богдан Яремов.

За словами директора Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василя Новачка, тротуар має площу понад 100 квадратних метрів, вимощений бетонною тротуарною плиткою. Роботи з облаштування пішохідної зони вже закінчені, наразі підрядник ремонтує асфальтовий проїзд, який також суттєво був пошкоджений. Роботи, які почали в середині квітня, планують закінчити протягом тижня.

Хмельничанам же, які роками просять зробити або поремонтувати щось біля своїх будинків, залишається йти консультуватися до мешканців будинку на Тернопільській, аби отримати майстер-клас з того, як треба взаємодіяти з владою, щоб отримати бажане.

Читайте також: Технічний тротуар викопали з-під сміття у Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook