Новини
Кримінал

Корупційну схему з видачі документів викрили в одному з департаментів Хмельницької ОВА

У співпраці з приватним підприємцем посадовці одного з департаментів Хмельницької обласної військової адміністрації налагодили корупційну схему видачі документів, що входили в їхню сферу діяльності. Директору департаменту та заступнику оголошено про підозру. Їхнього спільника затримали під час передачі коштів за чергову оборудку та також оголосили про підозру.

Як встановило слідство, посадовці за гроші сприяли в отриманні технічної документації, дозволів та висновків, що входили до компетенції очолюваного ними підрозділи. Про який саме департамент-підрозділ йдеться – у правоохоронців не повідомляють.

Усім охочим отримати потрібні їм документи роз’яснювали процедуру та “рекомендували” звертатися до певних організацій. За свої послуги просили “грошову винагороду”, яка коливалася в межах від 8 до 50 тисяч гривень, в залежності від типу потрібних документів.

Перемовини з “клієнтами” вів посередник. Його затримали після отримання чергового “траншу” у розмірі 18 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили 4 960 доларів, тисячу євро, 125 тисяч гривень, записи, що свідчать про незаконні оборудки та засоби зв’язку.

Міра запобіжного заходу підозрюваним ще не обрана. Особи, що могли бути також задіяні у корупційній схемі, встановлюються.

За одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою директору департаменту, його заступнику та їхньому спільнику загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook