Новини
Інфраструктура

Заради новобудови у Хмельницькому зрізали два десятки дерев та зруйнували спортмайданчик

Хмельничани продовжують скаржитися на знищення зелених насаджень у місті та вимагають пояснень, на підставі яких документів це зроблено. Вдруге з питаннями до комунальників звернулися мешканці будинку у мікрорайоні Південно-Західний.

Нагадаємо, про зрізання дерев з пташиними гніздами біля будинку 51/2 на Львівському шосе хмельничани писали трохи більше, ніж тиждень тому. Тоді у Департаменті інфраструктури міста Хмельницького обіцяли розібратися в ситуації.

Вдруге про той самий будинок хмельничани пишуть сьогодні. Як стверджує автор звернення, біля будинку не лише вирізали два десятки дерев, а й зруйнували спортивний майданчик:

Ріжуть великі дерева під корінь, поламали спортмайданчик! Кажуть, ваше міністерство надало дозвіл на будівництво! Львівське шосе, 51/2. Ми ж за зелене місто і спорт! А там більше 20 великих дерев – каштани, липа! На полі грали діти у футбол! Як так може бути?

У Департаменті інфраструктури відповіли так:

Дерева видаляються на підставі Акту обстеження зелених насаджень від 25.04.2023 дозволу на початок будівельних робіт “Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями та гаражами на вул. Львівське шосе, 51/2”, які отримав обслуговуючий кооператив “West home”

Щоправда, хмельничан така відповідь не влаштовує, оскільки ситуація на місці виглядає трохи інакше:

А комісія була, перевірку зробила? І яке це відношення має, до зламаного спортивного майданчика, хто за це відповідатиме?

Згідно Акту дозвіл надано на 11 дерев! А там набагато більше! Від вас має бути присутній представник при повалці дерев! Там його не має! Також в Акті немає таких дерев як каштан та береза, які там теж є! Будинок важливіший за майданчик? На ньому гроші всі зароблять так?

А за диких голубів в яких там гнізда, а в гніздах маленькі, взагалі мовчу!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook