Новини
Дозвілля

Для дітей військових у Хмельницькому влаштували патріотичний захід (ФОТО)

Цими вихідними для дітей військовослужбовців нашої області, які боронять Україну на передових рубежах зіткнення з ворогом та не мають можливості подарувати своїм дітлахам частинку тепла та батьківської опіки, у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького організували перегляд патріотичної вистави «Козаки. Дуже правдива історія».

Майже чотири сотні дітей військовослужбовців, загиблих воїнів та учасників бойових дій, які навчаються у 1-5 класах, провели захоплюючий одноденний вікенд. Актори не лише показали цікаві моменти з історії нашої держави через призму цікавого та насиченого сценічного дійства, а й висловили глибоку шану до справи, яку виконують батьки цих дітей.

Навіть попри війну ми – дорослі – не маємо права стояти осторонь яскравого дитинства наших дітей. Адже їм сьогодні чи не найважче. Тому в продовження проєкту «Поділля мрій», який передбачає, зокрема, відпочинок дітей у літніх таборах, для підтримки військовослужбовців відбулося свято. Наша команда «МИ ПОРУЧ» дуже старалася, аби подарувати казку, відволікти малечу від реалій війни та розповісти історію по славних козаків! Безмежна вдячність військовим, які тримають фронт, за можливість втілювати такі проєкти у життя під час війни. Разом до перемоги! Разом будуємо майбутнє славної України! – зазначив народний депутат України Сергій Лабазюк.

Для малечі працівники закладів культури обласної комунальної власності влаштували патріотичні майстер-класи та розпис аквагримом. Настрій діткам покращували веселими іграми, танцями та співами з улюбленими казковими героями, а також частували різноманітними смаколиками та робили фото на згадку про цей чудовий день.

Попри складні будні в умовах війни, дорослим все ж вдалось подарувати дітям океан щирих та незабутніх емоцій. Саме цим займається команда благодійного фонду сім’ї Лабазюк «Ми поруч», допоки батьки маленьких українців виборюють право на мирне життя в Україні. Попри страх, біль та розлуку захисники міцно тримають зброю.  Натомість малеча вірить у найшвидшу Перемогу добра над злом й чекає батьків додому.

Ми дякуємо нашим Збройним силам України за відносно мирне небо у регіоні та щоденний захист. Тому, попри складні будні в умовах воєнного стану, даруємо дітлахам щасливі моменти, поки їхні батьки виборюють нашу свободу. Адже саме посмішки наших маленьких патріотів дають сили здобувати Перемогу. Все обов`язково буде вільна та квітуча Україна! Разом – переможемо, – сказала голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Команда благодійного фонду вже працює над запуском нового сезону літніх таборів. Незабаром у наймальовничіших куточках Хмельниччини вони прийматимуть маленьких гостей та даруватимуть яскраві спогади. Попереду – незабутій літній відпочинок з однолітками, ігри на свіжому повітрі, різноманітні екскурсії та майстер-класи, нові знайомства, які стають початком міцної дитячої дружби.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook