Новини
Суспільство

Колишній начальник Хмельницької ОВА не з’явився на суд у Чернівцях

Перше судове засідання у “справі Гамалія” відбулося сьогодні, 2 травня, у Першотравневому районному суді міста Чернівці. Розглядати мали справу за адміністративним протоколом, складеним на колишнього начальника Хмельницької обласної військової адміністрації за нетверезе кермування під час комендантської години. У судове засідання Сергій Гамалій не з’явився, а його захисник клопотав про перенесення слухання справи з двох причин.

Нагадаємо, експосадовцю інкримінують вчинення адміністративного правопорушення, що підпадає під статтю 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України “Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції”. Оскільки адміністративне правопорушення було вчинене у місті Чернівці, справу, відповідно, розглядає місцевий районний суд.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, про розгляд справи у суді обвинувачений був належним чином повідомлений. Разом з тим, на адресу суду надійшло клопотання захисника Сергія Гамалія, в якому йдеться про те, що його підзахисний перебуває на амбулаторному лікуванні (з 28 квітня), відтак з’явитися до суду не може. Факт хвороби підтверджений документально.

Сам захисник до суду також не з’явився, обгрунтувавши свою неявку тим, що “бере участь в іншому судовому засіданні в Чернівецькому апеляційному суді, дата і час якого раніше були  узгоджені судом”.

Зважаючи на заявлені причини неявки як відповідача, так і захисника, які останній вважає поважними, суд вирішив розгляд справи відкласти. На яку саме дату – наразі не повідомляється. Про це буде додатково повідомлено на сайті «Судова влада України».

ДОПОВНЕНО: Наступне судове засідання у справі ексначальника Хмельницької військової обласної адміністрації призначено до розгляду на 18 травня (14:00). Ця інформація вже з’явилась на сайті “Судова влада України”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook