Новини
Офіційно

Угоду про співпрацю з благодійниками з Юти підписали у Хмельницькій обласній раді

Співпраця між Хмельниччиною та штатом Юта (Сполучені Штати Америки), про яку попередньо домовлялася голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, отримала документальне підтвердження. Меморандум про співпрацю і партнерство між  Хмельницькою обласною радою і благодійною організацією «AUGUST MISSION» у сфері благодійної діяльності було підписано у Хмельницькому вчора, 1 травня.

Як повідомили у Хмельницькій обласній раді, наразі в Україні з робочим візитом перебуває Торгова делегація штату Юта (США). В рамках візиту завітали члени американської делегації й на Хмельниччину.

Цей візит є результатом домовленостей, які було досягнуто головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк під час своєї робочої поїздки до штату Юта минулого року.

Гуманітарна допомога від американських благодійників на Хмельниччину, надходила з перших днів повномасштабного вторгнення. Проте активна фаза міжнародної співпраці розпочалася у вересні 2022 року під час відвідин головою обласної ради цього американського штату. Метою тоді було напрацювати перспективи щодо спільної волонтерської діяльності та надання посильної допомоги українцям, які наразі цього вкрай потребують. Вже більше, ніж рік, Хмельниччина отримує від благодійників штату Юта продукти, одяг, взуття, засоби особистої гігієни, медичне обладнання та ліки.

Як зазначають у Хмельницькій обласній раді, американська делегація, яка перебуває в Україні, має на меті налагодити плідні зв’язки між лідерами державного та приватного секторів Юти та України, особливо в оборонному та технологічному секторах, встановити ґрунтовні довгострокові зв’язки між громадянським суспільством і бізнес-спільнотами штату Юта та України, зокрема у сферах сільського господарства, альтернативної енергетики та інвестицій у нерухомість.

Також іноземці планують продовжити в Україні всі гуманітарні проєкти та налагодити тіснішу співпрацю між сильною некомерційною спільнотою штату Юта та місцевими організаціями.

Під час зустрічі у стінах Хмельницької обласної ради сторони обговорили подальші шляхи реалізації спільних проєктів для підтримки родин ВПО, які проживають на Хмельниччині, військовослужбовців та подальшого розвитку економіки області.

У підписаному Меморандумі про співпрацю і партнерство між  Хмельницькою обласною радою і благодійною організацією «AUGUST MISSION» у сфері благодійної діяльності йдеться, зокрема, про таку співпрацю:

  • Надання благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок війни через центри видачі гуманітарної допомоги при органах місцевого самоврядування Хмельницької області;
  • Надання благодійної допомоги комунальним закладам охорони здоров’я, соціального захисту, освіти та культури;
  • Надання благодійної допомоги будинкам дитини, будинкам та школам-інтернатам, дитячим будинкам сімейного типу, школам соціальної реабілітації, притулкам для неповнолітніх;
  • Надання благодійної допомоги малозабезпеченим особам, які її потребують;
  • Надання благодійної допомоги фондам, благодійним, громадським та іншим неприбутковим організаціям.

Підписання Меморандуму Віолета Лабазюк назвала важливою подією для Хмельниччини з метою підтримки внутрішньо переміщених осіб, наших захисників та підтримки економіки області: 

«Підписанням Меморандуму ми закріпили цілорічну дієву співпрацю між обласною радою і штатом Юта. Для нас важливо розвивати економіку, аграрний сектор та бізнес нашого тилового регіону і сьогодні, і у майбутньому. Надважливою є сприяння наших американських друзів у відновленні нашої країни після Перемоги. І таку підтримку ми маємо!».

За систематичне надання благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок війни, постійну підтримку українського народу та громадянську позицію і вагомий внесок у наближення Перемоги в російсько-українській війні, Віолета Лабазюк відзначила Подяками обласної ради з врученням нагрудного знаку окремих представників американської делегації – сенатора штату Юта Стюарта Адамса, президента і генерального директора Всесвітнього торгового центру Майлза Хансена, Почесного консула України у м.Солт Лейк Сіті Джонатана Фрідмена та генерального директора компанії «Marq» Оуена Фуллера, а також подарувала українські сувеніри – вишиті українські рушники, ляльки-мотанки і декоративні тарілки з самчиківським розписом.

Крім підписання офіційного документа, під час візиту на Хмельниччину американська делегація ознайомиться з роботою центру видачі гуманітарної допомоги, працівники якого за понад рік роботи надали допомогу понад 58 тисячам внутрішньо переміщеним особам. Окрім того, гості побувають у комунальних некомерційних підприємствах обласної ради сфери охорони здоров’я, куди за сприяння благодійників штату Юта було спрямовано медичне обладнання та розхідний медичний матеріал на суму понад 2 млн доларів, який використовується для надання мешканцям області та ВПО якісної та вчасної лікарської допомоги.

Наразі Хмельницька область є другою домівкою для більш ніж 90 тисяч вимушено переміщених осіб. На постійній основі вони звертаються за отриманням невідкладної медичної допомоги до закладів охорони здоров’я комунальної власності обласної ради. Тому питання забезпечення  медичних установ обладнанням та розхідними матеріалами є постійною потребою,наголошують у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook