Новини
Духовність

У Хмельницькому зняли ікону з будинку на шляху до Свято-Покровського собору

Чималу за розміром ікону, яку хмельничани звикли бачити над аркою, що веде до Свято-Покровського собору, сьогодні зняли зі звичного місця. У парафіяльній раді храму пояснили, для чого це було зроблено.

Наприкінці дня у соцмережах поширили фото трьох чоловіків, які тримають величезну ікону “Покрови Пресвятої Богородиці” з коментарем:

Над аркою по Кам’янецькій зняли ікону “Покрови Пресвятої Богородиці”. Зробили це з метою реставрації.

Як видно на фото, ікона дійсно потребує реставрації: фарби вицвіли, рама зблякла, дашок погнувся. Проте хмельничани, навчені досвідом, все одно хвилюються у коментарях:

Раніше танк також зняли для реставрації, но то таке, наслідки тоталітарної історії. А ікона чим завинила ? Чи це ікона суто так званого масковськага патріархата чи може попадає під декомунізацію?

Аби заспокоїти хмельничан, ситуацію прокоментував депутат Хмельницької обласної ради та голова Благодійного фонду “Волонтери Поділля” Юрій Смаль:

Шановні жителі міста Хмельницького. Парафіяльна рада Покровського собору повідомляє про те що ікона “Покрови Пресвятої Богородиці” яка розміщується над аркою перед входом у храм перебуває на реставрації. Просимо віднестись до цього з розумінням і не хвилюватись

Нагадаємо, Свято-Покровський собор у Хмельницькому став першим з великих храмів, в якому були проведені збори та проголосовано за перехід до Православної Церкви України. Цьому передував конфлікт між помічником священника та військовим.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook