Новини
Суспільство

У Хмельницькому зацвіли сакури: найкращі локації (ФОТО)

Однією з прикрас Хмельницького є ботанічний сад, площа якого майже 5 гектарів. Тут можна побачити понад тисячу різних рослин. Навесні містяни та туристи приходять, щоб помилуватися сакурами, бо вони цвітуть лише кілька тижнів на рік. Зазвичай дерева тут розквітають на початку квітня, однак погодні умови цьогоріч на кілька тижнів відтягнули час цвітіння.

Перед територією четвертого навчального корпусу Хмельницького національного університету росте цілий сад сакур, де є понад десять видів і сортів цієї рослини. Вони разом з магноліями, які зацвіли кілька тижнів тому, та яблунями створюють сад безперервного квітування, розповідає керуюча ботанічним садом Людмила Казімірова.

Першими цвітуть сакури-сливи. Далі – махрові квіти, висаджені лише рік тому. Їхня особливість у пухнастості квітки.

Закладено сад сакур, який носитиме назву “Сад перемоги”, де посаджено понад сто дерев сакур, а також магнолій та різних видів декоративних яблунь та слив, – каже Людмила Казімірова.

Дивіться в сюжеті Першого Подільського

Молоденькі дерева квітнуть у сквері ім. Шевченка та в парку ім. Чекмана.

Також рясним цвітом вкрилася єдина сакура, що залишилась на майдані Незалежності. Нагадаємо, ще два дерева-кущі під назвою “слива трилопатева” минулого року зникли після хвороби.

А найбільші любителі екзотики мають японську вишню на власних ділянках.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook