Новини
Екологія

У Південному Бузі масово гине риба: активісти звинувачують хмельницьку владу

Минулого року впродовж майже всього літа лунали скарги щодо серйозного забруднення води в Південному Бузі. І от знову, з приходом тепла громадські активісти і мешканці Хмельницького б’ють на сполох. Про те, що головна водойма міста останнім часом знаходиться в жахливому стані, мовчати хмельничанам уже несила. Свіжі світлини з мертвою рибою з’явились в соціальних мережах. Цікаво, що рибалок це не лякає.

Вздовж берега по вул. Північній видно мертву рибу. Попри це, люди продовжують рибалити, пише Хмельницький LIVE.

У ГО “Річки Хмельниччини” звинувачують владу та контролюючі органи міста, яка, володіючи відповідною інформацією, ігнорує скид побутових стоків.

Допоки міська влада не прийме міри щодо припинення скиду побутових стоків в потічки з Дальніх Гречан, котрі потім впадають у русло Південного Бугу, таке буде продовжуватись. На жаль, на чисельні звернення нашої ГО “річки Хмельниччини” до влади міста та контролюючих органів – висновки не зроблені! – зазначають представники організації.

Тиждень тому активісти зняли відеодоказ того, як несанкціоновані стоки каналізації потрапляють в русло річки за мікрорайоном Дальні Гречани. Представники ГО наголошуть, що це продовжується роками, але з якоїсь причини екологічні служби міста й області вперто не помічають як забруднюється русло Південного Бугу. І це, зазначають, не єдине таке місце вище за течією від міста, на території міста Хмельницький.

Хмельничани також обурені цією ситуацією та активно висловлюють своє ставлення до того, що міська влада займається висадкою дерев та кладкою бруківки, ігноруючи, справді, важливу проблему.

Звичайно риба гине. Як в річку зливати все підряд. Труба виведена прямо в річку і все туди зливають. І всі роблять вигляд, що нічого не бачать. Саме комфортне місто …

Все як завжди, кожен рік те саме, на жаль…

Головне дерева висадити

Кожен рік запускають в річку рибу,а інші її травлять і ніхто за це не покараний.Взяли би один раз покарали то більше цього не було. А як половити рибу то штрафують ,а того хто травить рибу то нічого

Кожного року таке, і досі ніхто не покараний…

Нашому меру головне бруківочка а все решта до ср..ки!!!!!

А ще навіть жари не було. Прикро, що владі байдуже

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook