Новини
Інфраструктура

Влада Славути спростувала інформацію про передачу землі з городами під забудову

У виконавчому комітеті Славутської міської ради закликали не поширювати неперевірені та неправдиві відомості та не допускати дестабілізації громадського порядку. Інформацію про те, що земельні ділянки, які славутчани використовують під городництво, нібито передали під забудову, спростували та пояснили, коли і за яких умові ці землі можуть бути віддані у приватну власність.

Як йдеться у повідомленні пресслужби виконкому, в соціальній мережі «Facebook» було оприлюднено повідомлення про прийняття міськвиконкомом рішення щодо передачі земельних ділянок в районі колишньої суконної фабрики поблизу річки Горинь під будівництво, попри те, що вони використовуються під городництво.

Вказане не відповідає дійсності, оскільки органами місцевого самоврядування не приймалось рішення щодо відведення та передачі земельних ділянок у власність. Крім того, на період дії воєнного стану, враховуючи законодавчі обмеження щодо передачі вільних земельних ділянок, Славутська міська рада не передаватиме у приватну власність земельні ділянки на вказаній території та не вилучатиме їх у фактичних землекористувачів, – прокоментували у владі Славути.

Що саме розміщуватиметься на цих землях, буде відомо після того, як буде розроблено низку документів, зокрема «Детальний план території мікрорайону нової житлової забудови в районі вулиці Волинська (вздовж річки Горинь)», «Детальний план території кварталів нової житлової забудови в районі вулиці Степана Бандери (вздовж річки Горинь)» (схеми додали).

Безпосередньо розподіл та надання земель за вказаним місцем розташування здійснюватиметься Славутською міською радою після припинення/скасування воєнного стану та затвердження зазначеної вище містобудівної документації в порядку, визначеному чинним законодавством. При цьому передача земельних ділянок здійснюватиметься безоплатно у власність першочергово для учасників бойових дій, наголосили у виконкомі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook