Новини
Інфраструктура

Школярки з Нетішина відмили та пофарбували зіпсовану ними скульптуру у парку (ФОТО)

Юних “художниць”, які взимку добряче познущалися з однієї з казкових скульптур у “Диво-парку” в Нетішині, вирахували правоохоронці. Матір однієї з них притягнули до адміністративної відповідальності. Самі ж школярки зголосилися відчистити зіпсовану ними скульптуру та пофарбувати її.

Вандалізм щодо витворів славутського скульптора Миколи Мельничука, які прикрашають парк у місті атомників, комунальники помітили у лютому цього року. Казкові фігури, які мали б приносити радість відвідувачам, особливо, маленьким, невідомі особи розмалювали різноманітними написами, деякі скульптури – пошкодили. Особливо дісталося Гарбузовій кареті, яка всередині стала схожа на полотно божевільного художника.

Кілька місяців карета більше лякала відвідувачів парку, ніж приваблювала. Проте наразі все змінилося: казкова фігура тепер – як новенька. Як повідомили у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради, відчистили написи та пофарбували фігуру ті, хто свого часу її зіпсував.

Завдяки небайдужості нетішинців та системі відеоспостереження, встановленій у парку, правоохоронцям, до яких звернулася із заявою директорка комунального підприємства, вдалося знайти тих, хто пошкодив скульптуру. Ними виявилися 13- та14-річна учениці 1 та 2 місцевих ліцеїв.

Матір однієї з них притягнули до відповідальності за неналежне виховання доньки. Матір другої наразі перебуває за кордоном, дівчинкою опікується тітка. Вчотирьох, дівчата разом з мамою та тіткою, добровільно відмили та пофарбували зіпсовану Гарбузову карету.

Чи довго залишатиметься фігура цілою та незіпсованою, важко сказати. Цим двом дівчатам така наука пішла на користь. Принаймні, вони пообіцяли більше ніколи не повторювати того, що зробили. Але в місті ще багато людей різного віку, які вважають нормальним псувати речі, які їм не належать.

Читайте також: У Нетішині “Казкове королівство” перетворили на розмальований “туалет”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook