Новини
Інфраструктура

В Європейському сквері Кам’янця-Подільського зрізали одне з дерев (ФОТО)

Фото відпочинкової зони, де ще недавно росло, судячи з усього, чимале дерево, поширили у місцевих соцмережах. Сказати, що кам’янчани обурені – це нічого не сказати. Проте, на захист комунальників пишуть, що дерево було сухе, отже видалити його було необхідно.

На території Європейського скверу поменшало дерев, – фото з таким підписом оприлюднили сьогодні у телеграм-каналі КОД Кам’янця.

У проєкті сквер виглядав так:

Ще одне фото, вже облаштованого скверу, датоване 2016 роком.

А так виглядає сквер тепер.

У коментарях під фото кам’янчани пишуть:

Кому заважало воно? Прапорам чи кафешці?

Напевне дуже заважало провладному депутату – закривало його кав’ярню. Дуже шкода, було гарне місце з затінком

Де логіка місцевої влади? Замість того, щоб знищувати сухі дерева по місту, вони забрали укриття від сонця і зрізали нормальне дерево!

То нащо тепер та лавку там? Вся суть була у затінку від того дерева

Навіщо??? Там хоч затінок був, влітку там з дітками буде нестерпно! Аби кав’ярню видно було, а на людей наплювати!

Згадалась теза депутата-власника: ми побудуємо місто сонця! Ось результат – побудували! В прямому смислі! Без затінків!

Навіть Сімашкевич не додумався ці дерева зрізати. Колись команда Посітка дуже критикувала Сімашкевича, що він вирізає дерева по місту. А самі що роблять?

Сімашкевич вирізав всі липи біля міськвиконкому і посадив якісь маленькі деревця. При цьому липи були безкоштовні, а на деревцята вивалили купу грошей. Тепер Посітко завершує справу Сімашкевича і Кульмінацією буде зрізання ялинок навколо міськвиконкому.

До того скверу є багато питань. І до велодоріжки, і до всього іншого Сімашкевич його робив через дупу, а Посітко робить останні мазки до цієї картини маслом. Дуже сумно, що молода команда Посітка виявилася така ж сама, як і стара команда Сімашкевича.

В іншому місцевому телеграм-каналі в коментарях пишуть, зокрема, про те, що дерево було сухе, тому його необхідно було зрізати:

Там так було добре. Холодок від дерев, а вже не сховаєшся від сонечка

Кафе з дороги було погано видно, тепер добре видно

Може посадять якесь молоде дерево. маю надію

Садити нове – це добре. Але навіщо було різати гарне старе, яке давало затінок та затишок? Судячи по пеньку, який там лишився – гнилим чи трухлявим то дерево не було.

Там було одне сухе дерево, на якому крім ворон більше нічого не було. Люди, які хоч час від часу там проходили і підіймали голову вверх – могли б з легкістю його помітити. Скоріш за все, якраз це дерево і зрізали

Тож воно засохло

Що засохло? Сходіть на пеньок подивіться! В мене є фотки з сім’єю під цим деревом, вкритим листям. Про що ви?

Вчора там гуляли, всюди зелень, а те дерево засохло і дуже кидалось в очі ….це просто провокативний заголовок для підняття активу

Навіщо мені пеньок, якщо я вчора там була і бачила це дерево, повністю без листя на власні очі)

Трохи філософії від кам’янчан:

Думаю, якби написали не “На території Європейського скверу поменшало дерев”, а “На території Європейського зрізали сухе дерево”, то всі б поставили клас. Ось вам і маніпуляція загальними настроями людей, які не аналізують те, що вони читають і не співставляють прочитане з реальним життям)

Так дерев то дійсно в сквері поменшало. Маніпуляції немає. Є констатація факту

Констатація факту – це коли констатують факт. Наприклад там-то там-то зрізали сухе/живе/поламане дерево. Тобто, описують що саме, де саме і з чим саме зробили – називають всі факти. А “На території Європейського скверу поменшало дерев” – не несе ніякої конкретної інформації + має негативний емоційний відтінок

Кількість дерев в сквері зменшилася внаслідок зрізу? Так, зменшилась. Це констатація факту внаслідок конкретної дії. Тут навіть дитя зрозуміє, а ви чомусь шукаєте інші причини….

я кажу про те, що якби цьому меседжу дали позитивне забарвлення, тоді б срачу і невдоволених було б набагато менше. Якщо таки зрізали сухе дерево – то це позитивна новина

Зрештою, дискусію фактично завершили публікацією фото 2021 року:

Цю інформацію підтвердили також автори повідомлення, яке викликало такі емоції у кам’янчан:

Чому зі зрізанням сухого дерева тягнули так довго і чому кам’янчани за два роки не помітили, що дерево сухе – інше питання. І воно не скасовує того факту, що у Кам’янці, за словами містян, зрізають не лише сухі та аварійні дерева.

Читайте також: Розкидані гнізда, мертві пташенята: хмельничан шокувала “обрізка дерев” комунальниками

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook