Новини
Здоров’я

Душ за 100 гривень: які послуги можуть отримати хмельничани у міських лазнях

Попри нестабільну погоду за вікном та систематичні повідомлення від синоптиків про заморозки то на грунті, то в повітрі, літо наближається невпинно. З наближенням літа у Хмельницький приходить “сезон” двотижневого відключення будинків від гарячого водопостачання. В цей час відбувається підготовка центральних теплових пунктів (ЦТП) до осінньо-зимового періоду 2023-2024 років: заміна теплових мереж, модернізація котелень та ЦТП. Ймовірно, комусь з хмельничан буде цікаво дізнатися, що у ці два тижні не лише попаритися, а й помитися або прийняти душ можна у комунальних лазнях і скільки це коштуватиме.

Проте це не скасовує потреби хмельничан у проведенні гігієнічних процедур. І якщо мінімальні потреби можна задовольнити за допомогою підручних засобів, то прийняти ванну або душ за відсутності гарячої води у крані досить проблематично. Можна, звісно, навідатися до родичів або знайомих, в яких гарячу воду ще не відключили, прихопивши з собою банне приладдя, а можна скористатися послугами лазні.

Як повідомляють у Хмельницькій міській раді, дві комунальні лазні у Хмельницькому “пропонують хмельничанам і гостям міста скористатися широким переліком послуг”. Серед них: власне лазня, сауна, ванна з душем, душова кабіна, прання одягу, сушіння одягу, парковка. Більшість з цих послуг надають у лазні №1 на вулиці І. Франка, 28 (центр міста). У лазні №2 на вул. Симона Петлюри, 23 (мікрорайон Дубове) перелік послуг, що надаються, дещо скромніший.

Отож, що і за скільки можуть отримати хмельничани та гості міста у комунальних лазнях

Лазня №1 працює чотири дні на тиждень. І “асортимент” послуг тут – чималий:

Стоянка автомобіля біля лазні обійдеться у 10 гривень за 2 години.

Також у цій лазні хмельничани, внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці можуть скористатися послугами громадської пральні. Тут за потреби можна випрати та посушити одяг (кожна послуга коштує по 75 гривень).

Графік роботи громадської пральні такий:

  • Четвер – з 10.00 до 20.00;
  • П’ятниця – з 10.00 до 20.00;
  • Субота – з 10.00 до 20.00;
  • Неділя – з 10.00 до 20.00.

У Хмельницькій міській раді нагадують, що на період воєнного стану внутрішньо переміщені особи послугами громадської пральні можуть скористатися безплатно. За умови, що у них є довідка ВПО та вони попередньо запишуться за телефоном: (067) 618-70-03 (Швець Алла Володимирівна). Власне, записуватися потрібно всім, аби не витрачати час даремно на очікування у черзі.

Що до лазні №2, то у неї і графік роботи менший, і перелік послуг – обмежений:

Отож нехитрі підрахунки свідчать: прийняти, до прикладу, душ у лазні (як в одній, так і в іншій) обійдеться щонайменше у 100 гривень (сама послуга + транспорт (і тут не так важливо, приїдете ви у лазню на своєму авто (бензин плюс стоянка) чи на громадському транспорті).

Нагадуємо, на період дії воєнного стану в лазнях №1 та №2 безплатно послуги надаються:

  • Учасникам бойових дій, які зареєстровані у місті Хмельницькому та внесені до списків.
  • Внутрішньо переміщеним особам за умови пред’явлення довідки ВПО.
  • Військовослужбовцям ЗСУ, бійцям територіальної оборони.
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook