Новини
Суспільство

Після нічних вибухів волонтери Червоного Хреста взяли під опіку постраждалих мешканців Хмельницької громади

Ніч з 12 на 13 травня 2023 року для мешканців Хмельницького та низки ближніх сіл видалася важкою. Звуки вибухів, які чутно було як у Хмельницькому, так і навколо нього, змусила мешканців громади шукати безпечні місця не лише у власних домівках, а й за межами звичного місця проживання.

Щойно пролунав відбій повітряної тривоги, як у Хмельницькому оперативно зібралися волонтери Хмельницької обласної та міської організацій Товариства Червоного Хреста України. Близько півтора десятка волонтерів, відклавши свої справи, які запланували на вихідний, вирушили туди, де вони були потрібні.

Долучилися до команди й ті волонтери, які зазвичай працюють на залізничному вокзалі, зустрічаючи евакуйованих з Херсону, адже сьогодні через обстріл Хмельниччини низку поїздів, що курсують через Хмельниччину, пустили в об’їзд, і дісталися вони до місця призначення зі значним запізненням.

Волонтери Загону Швидкого Реагування, мобільних медико-психологічних бригад та напрямку Психосоціальна підтримка, менше, ніж за годину, дісталися до місця та облаштовували локацію першої допомоги постраждалим внаслідок вибухів в одному з сіл неподалік епіцентру вибухів.

Дорослі отримали необхідну першу медичну допомогу, гарячий чай, психологічну підтримку. Дітей відволікали від пережитого жаху волонтери напрямку Психосоціальна підтримка – іграми, розвагам та, звісно, ненав’язливою психологічною допомогою.

Відпрацювавши кілька годин на одній локації та підтримавши збентежених людей, волонтери повернулися у Хмельницький. Але не відпочивати, а надавати підтримку хмельничанам, які також постраждали внаслідок вибухів, хоч лунали вони за межами міста.

Нагадаємо, наразі важко порахувати, скільки будинків постраждало після подій минулої ночі і яких збитків людям завдано. Комунальники роблять все, аби допомогти людям хоча б мінімально захистити їхні оселі, особливо ті, в яких вибухом винесло вікна та вхідні двері. Долучаються також благодійники. Зокрема, хмельничани можуть отримати плівку та інші необхідні матеріали, аби «залатати» наслідки прильотів.

На одній з таких локацій, де мешканці постраждалих будинків отримували необхідні матеріали, волонтери Червоного Хреста пригощали хмельничан гарячими напоями, пропонували воду та психологічну підтримку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook