Новини
Духовність

Один з найстаріших храмів Хмельницького, ймовірно, залишиться у складі УПЦ

У вихідні у храмі на вулиці Вайсера у Хмельницькому відбулися збори релігійної громади, на яких парафіяни “підтвердили свою духовну та канонічну єдність” з Українською Православною Церквою. Про це повідомили в юридичному відділі Хмельницької єпархії УПЦ.

Нагадаємо, на початку квітня біля собору Різдва Пресвятої Богородиці по обидва боки паркану зібралися дві громади: релігійна та територіальна. Відповідно до рішення останньої, храм мав перейти до Православної Церкви України, проте зрештою цього не сталося. У Хмельницькій єпархії УПЦ збори та голосування територіальної громади назвали незаконними та вчора, 14 травня, провели своє зібрання, відповідно до вимог закону.

Настоятель релігійної громади архімандрит Пахомій (Дідик) та тисячі парафіян, які зібралися у храмі Різдва Пресвятої Богородиці по вулиці Вайсера, 15 в обласному центрі, знову одноголосно підтвердили свою духовну і канонічну єдність з незалежною і самостійною Українською Православною Церквою з керівним центром у м. Києві під предстоятельством Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, – йдеться у повідомленні на сторінці єпархії.

Також там зазначено, що збори відбулися “після чергової спроби підміни зборів релігійної громади зборами територіальної громади з метою переведення парафії до ПЦУ взагалі без оголошення і проведення будь-яких зборів, що є безпрецедентним”.

Разом з тим, існує офіційний документ, поширений виданням ХМ-ІНСАЙД, – розпорядження, підписане першим заступником начальника Хмельницької ОВА Сергієм Тюріним 12 травня, в якому йдеться про реєстрацію статуту релігійної організації у новій редакції.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook