Новини
Інфраструктура

Протягом дня вода у Хмельницькому буде непридатна для вживання

Роботи з планової промивки та знезараження водопровідних мереж комунальники Хмельницького виконуватимуть завтра, 16 травня.

Як повідомили у “Хмельницькводоканал”, з 8.30 до 17.00, під час промивки, вода буде не придатною для вживання та приготування їжі.

У комунальників також нагадали про те, що після 16.00 потрібно почергово відкривати крани в мийках, раковинах та ваннах. Робити це потрібно для покращення якості промивки внутрішньобудинкових мереж.

Також у водоканалі пояснили, чому після промивки водогонів якість води може погіршитися:

  • Потрапляння в воду іржі. На мережах перед будинками стоять різні технічні засоби: пожежні гідранти, засувки, які з часом ржавіють. Вода під час промивки може їх збурити, відповідно іржа піде у мережі. Щоб позбутися цієї проблеми необхідно просто спустити воду.
  • Старі внутрішні мережі в будинках. Під час промивки відбувається очищення наслідків ржавіння. Їх потрапляння у крани споживачів можливе, якщо недостатньо спущено воду.
  • Так звані тупикові мережі. Більшість мереж по місту є закільцьовані, тобто вода постійно рухається. Проте, за радянських часів, до деяких будинків проводили відгалуження, які не мають кільцевого з’єднання з основними мережами. Відповідно, в таких місцях вода не циркулює. В таких ситуаціях воду теж необхідно просто спустити, проте, в більших кількостях. На такі випадки виїжджає бригада водоканалу і зливає воду з мережі через випуски.

Запасіться водою та поставтеся з розумінням до необхідності виконання таких робіт у місті.

Читайте також: Фонтан із кулею у центрі Хмельницького планують відремонтувати

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook