Новини
Бізнес

Хмельницьким підприємцям, що зазнали збитків через вибухи, влада планує допомогти

Про ліквідацію наслідків обстрілу в ніч на 13 травня та допомогу, яку влада на місцях виділяє як постраждалому населенню, так і представникам бізнесу, говорили вчора, 15 травня, під час брифінгу у Хмельницькій ОВА.

Зокрема, про один з варіантів допомоги підприємцям Хмельницької громади, чиє майно пошкодили вибухові хвилі, розповів міський голова Олександр Симчишин.

Очільник громади на брифінгу наголосив, що збитки, завдані останньою атакою на Хмельниччину, за попередніми підрахунками в сотні разів більші, ніж попередні. Точну суму збитків наразі важко обчислити, оскільки огляд пошкодженого майна ще триває, заявки від населення продовжують приймати. Проте вже зараз можна припустити, що йдеться про мільйони гривень.

Заяви від представників бізнесу, сказав міський голова, розглядатиме спеціальна комісія. Потім їх погоджуватимуть з правоохоронцями та ДСНС.

Один з варіантів допомоги, яку хмельницька влада може надати підприємцям, це звільнення від деяких податків. В першу чергу, сказав Олександр Симчишин, йдеться про оренду землі та податок на землю. Термін, на який той або інший бізнес буде звільнено від податків, буде визначатися індивідуально для кожного підприємства. Попередньо, йдеться про термін від трьох місяців до року або й більше.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook