Новини
Дозвілля

На утримання пляжу у Хмельницькому з бюджету виділили понад 300 тисяч гривень

Купальний сезон у Хмельницькому ще не стартував, а на міський пляж вже почали приходити перші відпочивальники. У воду люди поки що не заходять, лише ловлять весняні сонячні промені.

Офіційно купальний сезон у Хмельницькому стартує 1 червня. До літа на міському пляжі мають провести генеральне прибирання. На утримання пляжу з бюджету громади в цьому році передбачили понад 300 тисяч гривень.

До пляжного сезону будуть відновлені кабінки, фонтанчики. Закуплена машина «Пінгвін», яка буде просіювати пісок, щоб він був чистий. Також будемо виконувати поточні роботи, необхідні для підготовки до пляжного сезону, – прокоментував в. о. начальника управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський.

Аби убезпечити відпочивальників, водолази обстежать та очистять дно Південного Бугу від сміття – конструкцій та каменів, що можуть становити загрозу для тих, хто купається. Крім того, дослідять якість води та піску. Проби води відбиратимуть двічі-тричі на місяць.

З 1 червня на пляжі чергуватимуть рятувальники. Безпечну для купання територію обмежать за допомогою буїв.

Більшість опитаних журналістами МТРК Місто хмельничан заявили, що купатися у Південному Бузі не планують. Зокрема, через те, що вода у річці дуже брудна, у ній продовжує гинути риба. І до літа річка навряд чи стане чистішою.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook